Güncel

KHK ile İşten çıkarılan mimar Şahin: Yarınlarınız için direnişe sahip çıkın

İşini geri alabilmek için 4.5 aydır eylem yapan Mimar Alev Şahin, KHK mağdurlarına çağrı yaptı

10 Ağustos 2017 Saat: 07:09
KHK ile İşten çıkarılan mimar Şahin: Yarınlarınız için direnişe sahip çıkın
KHK ile İşten çıkarılan mimar Şahin: Yarınlarınız için direnişe sahip çıkın

Düzce’de 6 yıl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan ve 6 Ocak’ta yayımlanan KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, Düzce’nin en işlek caddesinde 136 gündür oturma eylemi yapıyor. Tüm halklara direnişlere sahip çıkılması çağrısı yapan Şahin “Zaman bekleyecek zaman, sürece göre konum alacak bir zaman değil. Direnişlere sahip çıkmak, kendi yarınlarına sahip çıkmak demektir” dedi.

Oturma eylemine ilk başladığında yurttaşların kendisine karşı temkinli davrandığını anlatan Şahin, şimdilerde ise halkın ve esnafın kendisini desteklediğini söyledi. Şahin, oturma eylemi sırasında zaman zaman yanına gelen yurttaşların sorunlarını dinlediğini belirterek “Mimar olduğum için tapuda, belediyede yaşadıkları sorunlarla da ilgili benden bilgi alıyorlar. Yetkililerden hiç kimse onları dinlemiyor. Hepimizin hemen hemen sorunları ortak. Siyasi iktidarın kararlarından kaynaklanıyor” dedi.

KHK ile işinden atılan ve evden oturan yurttaşlara seslenen Şahin zamanın beklenecek zaman olmadığnı kaydetti ve şöyle devam etti: “İşimiz, geleceğimiz elimizden alınıyor. İşine, onuruna sahip çıkanlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Büyük cesaretle direnenler ezilip geçilirse sıra evlerinde oturanlara gelecektir. İktidar her zaman tepkiyi ölçer ona göre konum alır. Bu direnişe sahip çıkmak kendi yarınlarına sahip çıkmak demektir. Biz sadece kendimiz için değil halkımızın yarınları içinde direniyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız