Güncel

"KHK’lar gider biz yapı ustaları kalırız"

KESK İstanbul şubeler platformu kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen üyeleriyle birlikte Maltepe Beşçeşmeler meydanında bir basın açıklaması yaptılar.

16 Haziran 2019 Saat: 08:52
"KHK’lar gider biz yapı ustaları kalırız"
"KHK’lar gider biz yapı ustaları kalırız"

NECDET ÖZSAYGIN

Açıklamada şöyle dediler;

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi bastırıldıktan sonra demokrasi zaferi kutlayanlar gelinen süreçte demokrasiyi ortadan kaldırdıkları gibi dönemin karekteristiğifırsatçılık,keyfiyet ve hukuksuzluğu norm haline getirmişlerdir.Yayınlanan 36 KHK ile toplam da 160 bin gözaltı,70 binden fazla  tutuklama ve devlet kurumlarından 136 bin 49 ihraç gerçekleştirilmiştir.İhraç edilen kamu emekçilerinden konfederasyonumuza üye arkadaşlarımızın sayısı 4543 tür.Aynı dönemde ‘’OHAL’’uygulamaları ile 3046 kurum ve kuruluş kapatılmış çalışmalarına son verilmiştir.

Aynı yolda beraber yürüyenlerin istedikleri ne varsa birbirine verenlerin,ikbal uğruna tüm ülkeyi birbirlerine kurdukları kumpaslarla yangın yerine çevirenlerin özetidir yukarıda ki sayılar.Birbirlerinin gönlüne kurdukları harcı,riya ve çıkar olan gönül köprüsü büyük bir gürültü ile yıkılırken enkazın altında ülkeyi bırakanların eseridir yukarıda ki sayılar.

12 eylül 1980 darbesinin en koyu karanlığını yırtarak ‘’darbeciler değil demokrasi kazanacak’’diyen konfederasyonumuzun üyeleri bu gün trajikomik bir kokteyl iltisakı ile işlerinden atılmış ,ihraç edilmişlerdir.

Kanunca açık olarak ifade edilen kovuşturmaya ve soruşturmaya yetkili organlar baypas edilmiş OHAL inceleme komisyonu,niyet çok belli olacak şekilde dosyaların mahkemeler tarafından görülmesi ve karara bağlanması geciktirilerek süreci uzatma ve oyalama aygıtı olarak kurulmuş ve kullanılmıştır.Toplam da 124 bin 750 başvuru alan komisyon 2 yılda 50 bin 600 dosyaya bakmış,bunların sadece 3 bin 700’ü hakkında işe dönebilir kararı vermiştir ki amacı çok iyi özetlemektedir.2 yıl içinde incelemeleri yapacakları sürecin bitirileceği taahhüt edilerek kurulan bu hukuka rağmen olan kurul 3 yıl geçmesine rağmen henüz yarıya dahi gelememiştir.Ancak,başarısızlıklarını oyalamanın bedelinide yine kazanılan haklarını tırpanlayarak emekçilere ödetmektedirler.Yerel yönetimlerde seçilen arkadaşlarımızın mazbatalarının gasp edilmesi hırsızlığının da ortağı olan OHAL inceleme komisyonu derhal kapatılmalıdır.

Yaşanılan OHAL ve KHK sürecinde memlekette başlatılan cadı avında çubuğun bize bükülen tarafının sebebini biz biliyoruz.KHKlar ile:

-Kamuda güvenceli çalışmayı savunanları,kamu emekçilerinin iş güvencesini kaldırmak isteyenler ihraç etmiştir.

-Adil bir vergi sistemi isteyenleri,emekçileri vergi yolu ile soyanlar ihraç etmiştir.

-Emeklilik yaşının düşürülmesini savunanları,emekçilere mezarda emekliliği dayatanlar ihraç etmiştir.

-Hak ettiğinin çok altında olsa da yıllardır emeğiyle biriktirdiğini savunanları,kıdem tazminatı revizyonu ile gasp etmek isteyenler ihraç etmiştir.

-Tüm toplumsal yaşamın dinsel referanslarla yeniden yapılandırılmasına karşı laik ve seküler yaşamı savunanları gericiliğin kalelerini vakıf ve cemaatlerle kurmak isteyenler ihraç etmiştir.

-En başından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü parasız ulaşılabilir ve nitelikli anadilinde kamusal hizmet mücadelesi verenleri kamu hizmetlerini tasfiye etmeyi hedefleyenler ihraç etmiştir.

-Halkın iradesini savunanları KHK’lı diye bu iradeyi gasp edenler ihraç etmiştir.

-Emeği,barışı ve demokrasiyi savunanları verdikleri mücadele uğruna ihraç etmişlerdir.

KESK her türlü baskıya,engellemeye rağmen herkese güvenceli iş güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin biricik mücadele örgütüdür.

İhraç edilen arkadaşlarımız tekrar görevlerine dönünceye kadar iş,ekmek ve onur mücadelemizden taviz vermeyeceğiz.

Değerli dostlar dün gezi direnişinin 6.yılını geride bıraktık.Yaşam alanlarını savunan milyonlarca insan dünyanın belkide en barışçıl eylemi ile haftalarca kent meydanlarını doldurdu.Açıklamamıza dünkü dayanışmanın basın açıklamasından bir alıntı ile son vermek istiyorum.

Karanlık gider Gezi kalır!

Şehir meydanında ki ek parkı AVM’li kışla isteyen doğa ve kent talancısı zihniyet gider.

Sermaye düzeni gider.

Yalancılık,çıkarcılık,riyakarlık,hırsızlık,uğursuzluk gider.

Savaş çığırtkanları gider,gericilikmeshepçilikgider,kadındüşmanları,göçmenkarşıtları,homofobikler gider.

Fetva veren şeyhler,hacamatçılar,sülükçüler gider.

Karanlık sokaklarda ki palalı sopalı saldırganlar gider.

Ankara’nın  meydanında,Gülsuyu’nun,Lice’nin sokaklarında kurşun sıkan katiller gider.

İstanbul’da,Antakya’nın,Armutlu’sunda biber gazı fişekleri ile gençleri öldüren caniler gider.

Emirleri uygulayan İçişleri bakanları,valiler,emniyet müdürleri gider.

Son söz olarak:

KHK’lar gider biz yapı ustaları kalırız.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız