Güncel

‘Kıdem tazminatı ve diğer haklarımızı istiyoruz’: Makro Market’ten çıkarılan işçilerinden eylem

Makro Market'in Migros'a satılmasıyla100 işçinin tazminatsız işten çıkarılmasının ardından işçiler eylem gerçekleştirdi.

14 Ağustos 2018 Saat: 10:12
‘Kıdem tazminatı ve diğer haklarımızı istiyoruz’: Makro Market’ten çıkarılan işçilerinden eylem
‘Kıdem tazminatı ve diğer haklarımızı istiyoruz’: Makro Market’ten çıkarılan işçilerinden eylem

Samsun’da 22 mağazası bulunan Makro Market’in Migros’a satılmasıyla birlikte yaklaşık 100 işçinin işten çıkarılmasına yönelik eylemleri sürüyor. Dün bir araya gelen mağdur Makro Market işçileri ve aileleri, “Hakkımızı alana kadar eylemlerimiz devam edecek” mesajı verdi.

Samsun Haber gazetesinden Tayfur Kara ve Şükrü Berk Askar’ın habere göre; Migros’a devir edilmesi üzerine Makro Market’teki işlerinden çıkarılan işçiler, Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası ile birlikte Makro AVM önünde dün oturma eylemi yaptı. 120 kişinin katıldığı eylemde basın açıklaması yapan grup, “Kıdem tazminatı ve diğer haklarımızı istiyoruz” dedi. Tez-Koop-İş Sendikası Samsun şube başkanı Tarık Sayın, şunları ifade etti:

“Makro işçisi arkadaşlarımız, yıllarını vermiş oldukları iş yerinden çeşitli entrikalarla çıkarıldılar. Makro yeni bir firma ile satış anlaşması yapıyor ve bu sırada çalışan arkadaşlarımız ise ‘tazminatını aldı çıkarıldı’, ‘kendi rızasıyla ayrıldı’, ‘işe gelmedi çıkarıldı’ gibi farklı farklı kodlarla işinden oluyor. Konuyla alakalı hukuksal süreci başlattık fakat bundan sonraki süreçte ise işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatları ve diğer haklarının verilmesini talep ediyoruz.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız