Siyaset

Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştay'da köklü değişikleri öngören yargı paketine ilişkin olarak, "Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı" dedi.

20 Haziran 2016 Saat: 12:50
Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz
Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştay'da köklü değişikleri öngören yargı paketine ilişkin olarak, "Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye turist gelmemesi konusunda Türkiye'nin bozulan imajının turizmciler arasında ortak bir görüş olduğunu belirterek, "Turistin gelmesi için her şey var. Tarih var, kültür, deniz var, güneş deseniz var. Doğal güzellikler var, her şey var. Eksik olan ve turistin gelmesini engelleyen en temel şey Türkiye'deki dikta yönetimidir. Bu yönetimin değişmesi gerekiyor" dedi

Kılıçdaroğlu, "demokratik kuralların hiçbirinin çalışmadığı, yasama, yürütme yargının işleyişinde bütün denge sistemlerinin değiştirildiğini" vurgulayarak, "AKP’nin bu yapıyla 550 milletvekili çıkarsa dahi, ülkeyi yönetme kapasitesini kaybettiğini" söyledi.

Cumhuriyet'ten Şükran Soner'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen, turizmin temsilcileri, CHP’li ilgili belediyelerin katıldıkları toplantının ardından turizm krizinin nasıl aşılabileceğine ilişkin olarak, “Engel dikta yönetimidir” dedi. Turizmi engelleyen dikta yönetiminin değişmesi yolunda demokratik standartları yükseltecek her çağrı, her yasa değişikliğine muhalefet partisi olarak “evet” diyeceklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanları ile yaptığı toplantıdan önce, gazete yazarlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yargı paketi üzerinden gelen soruları yanıtlarken, “Meşru bir devlet tedbirleri, mücadeleyi meşru bir zemin içinde yapmak zorundadır. Balyoz, Ergenekon davalarında CHP’nin çok sık altını çizdiği, iktidarın doğrudan sorumlu olduğu hukuksuzluklardan, sorumlu yargı kadrolarından da hukuk içinde hesap sorulması başka. Balyoz, Ergenekon hukuksuzlukları gerekçelendirilerek yargı kadrolarının kaldırılması, yeni atamalarla yeni yargı kadrolarının oluşturulması başka bir şey. Devletin meşruiyetine gölge düşürür. Parlamentoyu hukuksuzluğa alet etmek, parlamentoyu arka bahçeye dönüştürmek, asla ve asla doğru değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarın yargıya gölge düşürdüğünü, tüm kamu, özerk kurumların ele geçirilmesinde sınır tanımaz bir yapının oluştuğunu ifade ederek; “T.C. Devleti yok. AKP Devleti var. Demokratik kuralların hiçbirinin çalışmadığı bir devlet var. Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP’nin 14 yıllık iktidarlarında en geçerli yöntemi düşman yaratarak devleti ele geçirmenin yolu olarak kullandıklarını, yasama, yürütme, yargıda bütün dengeler sistemini değiştirdiklerini" söyledi. Başkanlığa geçiş için yol bulamadıkları gibi partili cumhurbaşkanı formülünde de sonuç alma noktasına gelemediklerini savundu. Şimdilerde bir erken seçim ya da başka arayışlar için öncelikle MHP kongresinden çıkacak sonuçları bekledikleri görüşünü açıkladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız