Güncel

Kırıkkale F Tipi’nde Havalandırmalara dikenli teller geriliyor!

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi'nde yönetim tarafından mahpuslara dayatılan hak ihlalleri sürüyor; şimdi de mahpusların kullandığı havalandırmalara tel gerildiği öğrenildi.

30 Haziran 2018 Saat: 09:38
Kırıkkale F Tipi’nde Havalandırmalara dikenli teller geriliyor!
Kırıkkale F Tipi’nde Havalandırmalara dikenli teller geriliyor!

Kırıkkale F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde hak ihlalleri yaşanmaya devam ediyor. Hapishane havalandırmalarına tel gerilmeye başlandığı ve uygulamanın süreceği öğrenildi.

Havalandırmalara tel geriliyor

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş’ın da tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Hapishanesi yönetimi daha önce uygulanan “özel günler” hariç kitap yasağı, metal çatal-kaşık kullanımının yasaklanmasını kapsayan hak ihlallerine her geçen gün yenilerini ekliyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından başlatılan uygulamada havalandırmalara tel geriliyor. Öncelikle “FETÖ” soruşturmaları kapsamında tutuklu yargılananların kaldığı koğuşlarda uygulanmaya başlayan hak ihlalinin, diğer koğuşlarda da uygulanmaya devam edeceği öğrenildi.

Mahpuslara işkence ve hak ihlalleri

Daha önce mahpuslar tarafından hazırlanan bir raporda; hapishane berberinde makasın yasaklandığı, tek tip tıraşın dayatıldığı, mahpusların hastanelerde kelepçeli muayene yapılmasına zorlandığı belirtilmişti. Sık sık hak ihlalleri ile gündeme gelen Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde “özel günler” haricinde mahpuslara kitap gönderimi yasaklanmış, metal çatal-kaşıklar ve televizyon sehpaları toplatılmıştı. Kırıkkale F Tipi Hapishanesi, mahpuslara işkence ile de gündeme gelmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız