Güncel

Kırşehir Cemaş Döküm işçisi meydanda açıklama yaptı

Kırşehir’de kurulu bulunan Cemaş Döküm işçileri hükümetin kıdem tazminatını fona devretmek istemesine ve kiralık işçiliği yasalaştırmak istemesine karşı Kırşehir meydanında açıklama yaptı.

10 Mart 2016 Saat: 19:20
Kırşehir Cemaş Döküm işçisi meydanda açıklama yaptı
Kırşehir Cemaş Döküm işçisi meydanda açıklama yaptı

Kırşehir’de kurulu bulunan Cemaş Döküm işçileri hükümetin kıdem tazminatını fona devretmek istemesine ve kiralık işçiliği yasalaştırmak istemesine karşı Kırşehir meydanında açıklama yaptı. DİSK Birleşik Metal İş’te örgütlü olan işçiler Renault işçilerine yapılan polis saldırısına tepki göstererek “Renault işçisi yalnız değildir” dedi.

'YÜRÜRSENİZ MÜDAHALE EDERİZ'

08:00-16:00 vardiyasından çıkan işçiler servislerle Kırşehir eski BAĞ-KUR binası önüne geldi. Burada 00:00-08:00 vardiyasında çalışan işçilerle birlikte toplanan işçiler sendika merkez yöneticileri ve Anadolu Şube yöneticilerinin de katılımı ile Kırşehir Meydanı’na yürümek istedi. Cemaş işçilerinin yürümesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Genel Başkan Adnan Serdaroğlu ile tartıştı. Serdaroğlu’ya yapacakları yürüyüşün yasal olmadığını bildiren emniyet yetkilileri yürüyüşe izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Serdaroğlu’nun, "Bu yürüyüş sayılmaz, pankartımızla kaldırımdan açıklama alanına gideceğiz" sözlerine karşılık polis amirleri müdahale edeceklerini yineledi.

SENDİKA YÖNETİCİLERİNİ GÖSTERİP 'ÖNCE BUNLARI ALACAKSINIZ' DEDİLER

Süren tartışmada işçilerin pankart ve sloganla yürümesi durumunda nasıl bir müdahale olacağını da göreceklerini söyleyen emniyet yetkilileri, polis memurlarına genel merkez yöneticilerini göstererek “İlk önce bunları alacaksınız” talimatı verdi.

CEMAŞ İŞÇİLERİ: NEDEN KORKUYORLAR?

İşçilerin pankartlı bir şekilde slogan atarak yürümesine izin vermeyen emniyet yetkilileri Kırşehir meydanında açıklama yapmanın yasak olduğunu, meydana yürünmesi durumunda saldıracaklarını söyledi. Pankartlarını toplayan ve açıklama alanına sessiz bir şekilde yürüyen işçiler Kırşehir Merkez İş Bankası önünde toplandı. Yürüyüş boyunca görüştüğümüz işçilerden biri “Bizim yürümemiz neden bu kadar korkutuyor emniyeti anlamış değiliz.” derken başka bir işçi ise “Renault işçilerine müdahale ettiler. Ne yaptıklarını gördük. Kıdem, kiralık işçilik hükümet ve patronlar için bu kadar önemli demek ki” yorumunda bulundu.

KÖLE OLMAYACAĞIZ

Kırşehir Merkez İş Bankası önünde toplanan işçiler basın açıklamasını yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Serdaroğlu, polisin işçileri yürütmeme tavrını kınadı. Serdaroğlu kıdem tazminatına ilişkin “Madem işçilerin alamadığını söylüyorsunuz öyleyse yasayı çıkartın, alamayan işçi de alsın. Ama derdiniz o değil. Derdiniz işçinin emeğine göz dikmek. Güvencesiz bırakmak.” şeklinde konuştu. Kiralık işçiliğe değinen Serdaroğlu, “İşçilerin köle olmasına da izin vermeyeceğiz. Meclise geldiği anda grevle cevap vereceğiz” dedi.

Açıklama süresince işçiler sık sık “Kıdem hakkımız gasbedilemez”, “Kiralık köle olmayacağız”, “Renault işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız