Güncel

KOAH hastası tutuklu koronavirüse karşı korumasız!

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi eylemlerinin 291’inci haftasında Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan KOAH ve astım hastası Menduh Kılıç'a dezenfektan malzemelerin verilmediğini belirtti.

5 Nisan 2020 Saat: 01:10
KOAH hastası tutuklu koronavirüse karşı korumasız!
KOAH hastası tutuklu koronavirüse karşı korumasız!

ANKARA

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi eylemlerinin 291’inci haftasında Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan KOAH ve astım hastası Menduh Kılıç’ın durumuna dikkati çekerek, dezenfektan malzemelerin verilmediğini belirtti.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, cezaevlerinde tutulan hasta tutukluların sağlık durumlarına dikkati çekmek amacıyla yazılı açıklama yaptı. 291’inci hafta açıklamasında Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı cezaevinde tutulan hasta tutuklu Menduh Kılıç’ın sağlık durumuna dikkat çekildi.  Kılıç’ın 28 yıldır cezaevinde olduğu belirtilen açıklamada, hastalıkları şöyle sıralandı:  
“* Kronik resisten akciğer TBC (Tüberküloz) hastasıdır. Bu hastalıktan dolayı sol akciğerinin 2/3 ameliyatla alınmış ve aynı akciğerinde tehlikeli mantar enfeksiyonu oluşmuştur. Yine aynı akciğerinde leke tespit edilmiş, bu lekeden parça alınıp biyopsi yapılması gerekmektedir. Sağ akciğerinde de bu hastalıktan dolayı ciddi şekilde tahribat oluşmuştur. İleri derecede astım ve KOAH hastasıdır ve şu an solunum cihazına bağlı yaşamımı idame ettirmek zorundadır. 
* Kronik faranjit, mide reflüsü hastalığı var ve bu hastalıktan kaynaklı yemek borusunda ciddi tahribat oluşmuştur. Sol bacağımda kist bulunmaktadır ve kronik alerji hastasıdır.
* Tüberküloz tedavisi yarım kalmıştır. Özellikle son birkaç haftadır sürekli öksürme, boğazından kan gelmesi, nefes almakta zorlanması, boğuluyor gibi olması, boğaz yanması, halsizlik, vücutta uyuşma, şişme, sık sık baş dönmesi gibi ciddi rahatsızlıkların başlaması ve sağlığının kötüye gitmesiyle ciddi olarak kaygılanmaya başladığını ifade etmektedir. Bu hastalıklardan dolayı da hastaneye gidemiyor.”
Kılıç’ın, sağlık kurulu raporlarında İstanbul, İzmir ve Ankara’da tedavi edilebileceği yazılmasına rağmen İstanbul Maltepe Cezaevinden Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildiğini belirtilen açıklamada, “Cezaevi yetkilileri sağlık kurulu raporlarıma bakarak ‘bu ciddi hastalıkların varken neden buraya getirildin, burada tedavi olman mümkün değildir’ dediklerini aktarmıştır” ifadeleri yer aldı. 
DİLEKÇELERE CEVAP VERİLMİYOR 
Kılıç’ın gönderdiği mektupta Adalet Bakanlığı’nın sevk dilekçelerine yanıt vermediğini, kendilerini koronavirüs hastalığından koruyacak ellerini ve kullandıkları yerleri dezenfekte edebilecekleri hiçbir dezenfektan malzemelerinin bulunmadığının da yer aldığı belirtildi. 
Açıklamada Kılıç’ın tahliyesi talep edilerek, “Menduh Kılıç’ın hastalıkları ciddi ve acilen tedavi edilmesi gerek akciğer rahatsızlıklarıdır ve özellikle salgından en fazla etkilenebilecek hastalık grubuna dahildir. Bu denli ağır ve birinci dereceden risk grubuna dahil olan hastanın acilen tahliye edilmesi ve bu süre zarfında aşırı öksürük ve boğazından kan gelmesi belirtilerinden dolayı da talep ettiği üzere R Tipi Cezaevlerine naklinin yapılarak derhal gözetim altına alınması gerekmektedir” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız