Eğitim

Kocaeli’de görevden alınan akademisyenler alkışlarla uğurlandı

Son OHAL KHK’sı ile görevden alınan Kocaeli Üniversitesi’ndeki akademisyenler uğurlandı.

7 Eylül 2016 Saat: 12:44
Kocaeli’de görevden alınan akademisyenler alkışlarla uğurlandı
Kocaeli’de görevden alınan akademisyenler alkışlarla uğurlandı

Son OHAL KHK’sı ile görevden alınan Kocaeli Üniversitesi’ndeki akademisyenler uğurlandı. Görevden alınmalarının ardından 7 Eylül’e kadar üniversite yönetimi, akademisyenlere odaları boşaltmalarını söylemişti. Bunun üzerine meslektaşları ve öğrencileri, akademisyenlere uğurlama programı düzenlemeye kadar verdi. Sabah saatlerinde Anıtpark Kampüsü’nde akademisyenlerin odalarının olduğu binalara girişlere talimat gerekçesiyle izin verilmek istenmese de arkadaşları  akademisyenleri uğurladılar.

gul-koksal-kou

Kocaeli Üniversitesi’nde görevden alınan akademisyenler bugün (7 Eylül) fakültelerinden uğurlanıyor. Meslektaşlarının ve öğrencilerinin dayanışmasıyla eşyalarını toplamak isteyen akademisyenler sabah saatlerinde olmayan bir talimatla engellemek istendi. Ancak akademisyenlerin ısrarları sonucu binalara giriş sağlandı. Akademisyenler sırayla odalarını toparlayarak kısa açıklamalar yaptı. Görevden alınmalarının bir son olmadığını vurgulayan akademisyenler, öğrencilerini de üniversitelerini de kötülüğün düzenine bırakmayacaklarını ifade etti.

Odasına giren ilk akademisyen, Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Gül Köksal oldu. Köksal alkışlarla uğurlanırken ardından Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Aynur Özuğurlu odasına girmek istedi ancak odasının kapı kilidinin kendisine haber verilmeden değiştirildiği öğrenildi. Tepkilerin ardından Özuğurlu’nun odası açıldı.

aynur-ozugurlu-kou

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hülya Kendir, odasında yaptığı açıklamada “Bu kısa bir veda. Öğrencilerimizi de bu okulu da kimselere bırakmayacağız arkadaşlar” ifadelerini kullandı. Kendir, alkışlarla uğurladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ardından Mühendislik Fakültesi’ndeki akademisyenler de uğurlandı.(Kaynak sendika.org)

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız