Güncel

Kocaeli’de Trelleborg işçileri greve çıktı

Kocaeli Gebze’de kurulu Trelleborg fabrikasında toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler greve başladı.

11 Aralık 2019 Saat: 00:42
Kocaeli’de Trelleborg işçileri greve çıktı
Kocaeli’de Trelleborg işçileri greve çıktı

Gebze Şubemizin örgütlü olduğu ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Trelleborg’da sendikamız ile yürütülen müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine 10 Aralık Salı Günü grev uygulaması başladı.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve iş makinelerinde kullanılan hortumları üreten Trelleborg’un iki fabrikasında örgütlü Sendikamız ile fabrika yönetimi arasında yaklaşık 5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

300’ün üzerinde üyemizin çalıştığı TRELLEBORG İSTANBUL ENDÜSTRİYEL HORTUMLAR SANAYİ ve TİCARET A.Ş İşletmesi'nde uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine, bu sabah greve çıkıldı.

Üyelerimizin, Gebze şube yöneticilerimizin sabahın ilk saatlerinden itibaren hazır bulundukları grev yerine ilk andan itibaren destek ve dayanışma ziyaretleri yapıldı.

Sabah saatlerinde Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut,  Gebze Şube Yöneticilerimiz ve Gebze Şubemizde örgütlü işyerlerinden temsilcilerin de katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Fabrika önünde açıklama yapan sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz,  5 buçuk aylık TİS sürecini geride bırakmalarına rağmen anlaşma sağlanamadığını ifade etti. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, “Bizler grevi amaç olarak görmüyoruz. Üyelerimizin daha insanca yaşam koşullarına kavuşması için mücadele veriyoruz. Müzakereler neticesinde sözleşme bitsin isterdik ancak olmadı. Biz Türkiye gerçeklerine uygun taleplerde bulunduk. Ama anlamadılar, anlamak istemediler” dedi. 

Genel Merkez yöneticilerimiz de greve çıkan üyelerimize hitaben birer konuşma yaptılar. Petrol-İş Sendikası’nın her zaman üyesinin yanında, birlik ve beraberlik içerisinde olacağı vurgusunun yapıldığı grev alanında sabahın ilk saatlerinden itibaren coşku hakimdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız