Güncel

Konak'ta Öykü Günleri 17 Şubat’ta başlıyor

"Bu yıl Öykü Günleri temamızı ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’ olarak belirledik. Yaşadığımız bu zorlu dönemle baş edebilmemiz için umuda ihtiyacımız var."

15 Şubat 2018 Saat: 12:33
Konak'ta Öykü Günleri 17 Şubat’ta başlıyor
Konak'ta Öykü Günleri 17 Şubat’ta başlıyor

Edebiyatın önemli isimleri Konak Belediyesi'nin bu yıl 15'incisini düzenleyeceği İzmir Öykü Günleri ile okurlarıyla buluşacak. 17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin bu yılki teması ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’ olurken, edebiyatımıızın öncü kadın yazarlarından Ayla Kutlu da Onur Konuğu olarak etkinliğe katılacak.
Konak Belediyesi’nin bu yıl 15’incisine ev sahipliği yaptığı İzmir Öykü Günleri'nin açılış töreni 17 Şubat Cuma günü Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde saat 13.30’da yapılacak. Çok sayıda edebiyatçı, öykücü ve akademisyenin davetli olduğu etkinliğin basın duyurusu Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıyla yapıldı. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra düzenleme kurulunda yer alan yazarlar Hacer Kılcıoğlu, Kerem Işık, Murat Şahin, Yıldız İlhan, Yunus Bekir Yurdakul ve Ahmet Büke katıldı.

İNSAN UMUTLA YAŞAR

Bu yıl 15’incisi düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, kışa ve soğuğa rağmen, güzel günlere öyküyle, edebiyatla ‘Merhaba’ demek istediklerini dile getirdi. Pekdaş, “Zor günlere, zor koşullara, kışa ve soğuğa rağmen, gelen bahara, bizimle gelecek güzel günlere öyküyle, edebiyatla merhaba demek istiyoruz. Çünkü öykü ve edebiyat aynı zamanda insan demektir. İnsan ise umutla, umudu yeşertmekle yaşar. Bu yıla dek, Türkiye’nin en yetkin, en parlak edebiyat insanlarını ağırlayarak öyküyü, edebiyatı, hayatı konuştuk. Ebediyete uğurladığımız ustalarımızı bir kez daha hasretle ve sevgiyle anıyoruz. Bu yıl Öykü Günleri temamızı ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’ olarak belirledik. Yaşadığımız bu zorlu dönemle baş edebilmemiz için umuda ihtiyacımız var. Birlikte dayanışarak ve edebiyatın zamana meydan okuyan gücüyle buluşarak ayakta kalacağız” dedi. Pekdaş, konuşmasında Onur Konuğu Ayla Kutlu’nun Öykü Günleri’ne ithafen yazdığı yazıyı da okudu. Tüm İzmirlileri Öykü Günleri’ne davet eden Pekdaş, ‘Hayırlı’ bir etkinlik geçirmek istediklerini söyledi.
ONUR KONUĞU AYLA KUTLU

17 Şubat’ta başlayacak Öykü Günleri’ne İzmir dışından 15, İzmir’den ise 14 edebiyatçı, öykücü ve akademisyen katılıyor. Toplam 29 seçkin konuğun yer alacağı etkinliğin bu yıl ki Onur Konuğu ise Türk Edebiyatı’nın usta kadın kalemlerinden Ayla Kutlu. Yazarın eserleri ve edebiyat yaşamı Öykü Günleri kapsamında düzenlenecek ‘Ayla Kutlu Edebiyatı’ isimli bir panelle dile getirilecek. Konuşmacıların Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Prof. Dr. Dilek Direnç’den oluştuğu paneli yazar Birsen Ferahlı yönetecek. Kutlu’nun filme de alınan öyküsü ‘Sen de Gitme Triyandafilis’in çözümlemesini ise Mine Hoşcan Bilge yapacak. ‘Seslerle ve Sözlerle Ayla Kutlu’ sinevizyon etkinliği ile de Onur Konuğu Kutlu’yu okurları daha yakından tanıyabilecek. 17-18 Şubat tarihlerinde Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerde 'Öykü ile Yolda Olmak’, ‘Edebiyat ile Direnmek’, ‘Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam’, ‘Bir Edebiyat Adası Umberto Eco’, ‘Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat’ konulu panellerin yanı sıra kısa öykü seslendirmeleri de yapılacak.  Öykü Günü Bildirisi’ni Aslı Erdoğan kaleme alıyor. Bu bildiri tüm Türkiye’de düzenlenecek öykü günlerinde okunacak.  Düzenlenecek “Edebiyat ile Direnmek” konulu oturum ise Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan onuruna yapılacak. 

ÖNEMLİ İSİMLERİ AĞIRLADI 

Konak Belediyesi’nce bu yıl 15'incisi düzenlenen İzmir Öykü Günleri, geçtiğimiz yıllarda Onur konuğu olarak edebiyatımızın güçlü isimlerinden; Adalet Ağaoğlu, Adnan Özyalçıner, Füruzan, Osman Şahin, Selim İleri, Murathan Mungan, Nursel Duruel, Necati Tosuner’e ev sahipliği yaptı. Ayrıca yitirdiğimiz yazarlardan Leyla Erbil, Erhan Bener ve Tarık Dursun K. da onur konuğu olmuştu. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 17 Şubat Cuma günü saat 13.30’da açılışı yapılacak olan 15. İzmir Öykü Günleri’ne tüm İzmirli edebiyatseverler davetli.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız