Güncel

Kongre süreci öncesinde HDP’ye yönelik operasyonlar: En az 99 kişi gözaltında

HDP'li Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır, Ankara, Dersim, Mardin, Van, Mersin, Kocaeli, Muş, Ağrı ve İstanbul'da net olmamakla birlikte en az 99 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

15 Şubat 2020 Saat: 09:43
Kongre süreci öncesinde HDP’ye yönelik operasyonlar: En az 99 kişi gözaltında
Kongre süreci öncesinde HDP’ye yönelik operasyonlar: En az 99 kişi gözaltında

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, birçok ilde HDP’lilere yönelik gerçekleşen gözaltı operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

Acar Başaran, Diyarbakır, Ankara, Dersim, Mardin, Van, Mersin, Kocaeli, Muş, Ağrı ve İstanbul’da net olmamakla birlikte en az 99 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Acar Başaran yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır’da aralarında il yöneticimiz İrfan Söner, Bağlar İlçe Eşbaşkanımız Mehmet Atlıhan ve Yenişehir İlçe Eşbaşkanımız Sadrettin Kaya, Bağlar ilçe yöneticimiz Abdullah Dengiz ve Bağlar Belediyesi eski meclis üyemiz Rıfat Turfan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, Dersim’de çoğunluğu üniversite öğrencisi 10, Ankara’da ise 6 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca Mersin’de 4’ü çocuk 14 kişi ve Van’da Mezopotamya Ajansı muhabiri Yunus Duman da gözaltına alınmıştır.

“Yargı eliyle kriminalize etme çabası”

“Partimize gözü dönmüş bir şekilde saldıran iktidar, sıradanlaştırdığı gözaltı operasyonlarıyla partimizi ve yurttaşları demokratik siyasetin dışına itebileceğini sanmakta; çocukları bile gözaltına almaktadır. 23 Şubat’ta yapılacak olan 4. Büyük Olağan Kongremiz öncesi partimizi çeşitli bahanelerle yargı eliyle kriminalize etme çabası devam etmekte, yurttaşlarımız siyasi soykırım operasyonlarıyla korkutulmak istenmektedir.

Kubilay: Gözaltıları kınıyoruz

HDP Sözcüsü Günay Kubilay da, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında şöyle dedi:

“Bu sabah yine gözaltılarla güne uyanmış olduk. Dersim, Kocaeli, Diyarbakır, Ankara, Muş ve Ağrı’da çok sayıda arkadaşımızın gözaltına alınmış olduğunu öğrendik. Gözaltına alınanlar arasında ağırlıklı olarak il ve ilçe yöneticilerimizin yanı sıra gazeteciler, öğrenciler de yer alıyor. Bu keyfi ve hukuksuz gözaltıları sert bir dille kınıyoruz. İktidara şu çağrıyı yapıyoruz: HDP’nin üzerinden şiddet dolu ellerinizi çekiniz, arkadaşlarımızı derhal serbest bırakınız.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız