Teknoloji

Körfez Köprüsü'nde sona doğru

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.

23 Aralık 2015 Saat: 16:07
Körfez Köprüsü'nde sona doğru
Körfez Köprüsü'nde sona doğru

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi. Köprüde ana kablonun döşenmesi işlemi biterken önümüzdeki günlerde deniz üzerindeki tabliyelerin montajına geçilecek.
İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak 433 kilometrelik uzunluğundaki projenin şu ana kadar yüzde 52’lik bölümünün tamamlandığı belirtildi.
GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV 

Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Geçiş ücreti şu an için 35 dolar artı KDV olarak öngörülüyor. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor.
YENİ UYARI TABELALARI KONDU

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin önce yapımı devam edilen 3. boğaz köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfi fotoğraf çektirmeleri şantiyedeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi. Şantiye içinde asılan “Düşme tehlikesi olan yerlerde kesinlikle selfie çekmeyiniz” ibaresi bulunan uyarı tabelaları asıldı.
Böylece köprünün kara üzerindeki viyadüklerde bulunan tabliyelerinin tamamı takılmış oldu. Köprüye giriş ve çıkışta kullanılacak viyadüklerde ise asfaltlama çalışmalarında ise sona yaklaşıldığı belirtildi.
ANA KABLO TAMAMLANDI

Öte yandan köprü tabliyelerini taşıyacak olan ana kablonun döşenme işlemi ise tamamlandı. 330 bin metre ince çelik telden oluşan ana kablonun sıkıştırma işlemlerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi
DEV KAYNAK ÇADIRLARI YAPTIRILIYOR

Dev projede araçları taşıyacak olan deniz üzerindeki tabliyelerin döşenme işlemeni önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. Çalışmaların hava şartlarından etkilenmemesi için kaynak yapılacak alanların üzerini kapatacak dev çadırlar yaptırıldığı belirtildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Kuzey ve Güney kuleler ile orta bölümünde aynı anda tabliyelerin yerleştirilmeye başlanacağı belirtildi.
433 KİLOMETRELİK PROJENİN YÜZDE 52'Sİ TAMAMLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor.
Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 90, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 82, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 75 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 52’lik fiziksel gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Projede toplam 7.908 personel ile birlikte 1.568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız