Güncel

KOS'tan Almanya Konsolosluğu önünde Hambach Ormanı'nı katletmesi nedeniyle protesto

KOS bugün İstanbul'da Almanya Konsolosluğu önünde; Almanya'yı, ülkesindeki Hambach Ormanı'nı linyit madenini büyütmek için katletmesi nedeniyle protesto etti!

24 Eylül 2018 Saat: 14:22
KOS'tan Almanya Konsolosluğu önünde Hambach Ormanı'nı katletmesi nedeniyle protesto
KOS'tan Almanya Konsolosluğu önünde Hambach Ormanı'nı katletmesi nedeniyle protesto

Sultan Güner

KOS bugün İstanbul'da Almanya Konsolosluğu önünde; Almanya'yı, ülkesindeki Hambach Ormanı'nı linyit madenini büyütmek için katletmesi ve orman savunucularına yönelik saldırıları nedeniyle protesto etti!

uzey Ormanları Savunması'ndan Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün, 24 Eylül 2018, öğlen 12.30'da, Kuzey Ormanları Savunması ve yapılan çağrıyla gelen yaşam savunucuları, Taksim, Gümüşsuyu'ndaki Alman Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması okuyarak Almanya'nın, ülkesindeki Hambach Ormanı'nı linyit madenini büyütmek için katletmesini protesto etti.

Kuzey Ormanları katili 3. Havalimanı'nın en büyük "iş" ortaklarından olan Almanya, 13 Eylül’den bu yana binlerce polisin katıldığı operasyonla Hambach Ormanı'nda doğayla uyum ve barış içerisinde yaşama çabasındaki direnişçileri ormandan çıkarmak için şiddete başvuruyor. Geçtiğimiz günlerde polis müdahalesi sırasında uzun süredir direnişi belgeleyen ve destekleyen gazeteci Steffen Horst Meyn hayatını kaybetti.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar'ın okuduğu basın açıklaması sırasında "Ormanıma suyuma Hambach’a dokunma" sloganı atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız