Güncel

Köy halkı direniyor: ”Dağımızdan defolun artık!”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yağmalanan doğa, halkı isyan ettirdi.

14 Mayıs 2019 Saat: 12:27
Köy halkı direniyor: ”Dağımızdan defolun artık!”
Köy halkı direniyor: ”Dağımızdan defolun artık!”

Fethiye ilçesinde Yeşilüzümlü, İncirköy, Koruköy, Nif, Kızılbel gibi yerleşim merkezlerinin bulunduğu; çevresi çam ormanları ve zeytinlikler ile kaplı ovada kurulan taş ocağı, doğanın ortasına saplanmış bir hançer gibi durmakta. Taş ocağını kuran firma, kapasite arttırım talebinde bulundu. Taş ocağı 25 hektardan, 100 hektara çıkarılmaya çalışılıyor. Gerçeklemesi halinde, doğanın ortasındaki bu yara, 4 kat daha büyüyecek ve asla onarılamayacak.

2005 yılında, “ÇED gerekli değildir” kararına istinaden, bir firmaya Koruköy Deveyanı mevkiinde taş ocağı lisansı verilmiş. Maalesef o dönemde zamanında itiraz edilememiş ve ocağın açılmasına engel olunamamış. Her yıl alanının biraz daha genişlediği farkedilen taş ocağı, şu sıralar dört kat daha fazla araziye yayılmaya çalışılıyor.

Firmanın daha önceki yıllarda, yeni taş ocağı açma ve kapasite arttırma girişimleri, çevrede yaşayan köylüler tarafından yargı yolu ile engellenmesine rağmen; firma 1 nisan 2019 tarihinde yeni bir başvuru yaptı. Taş ocağı kapasite artırımı, hazır beton tesisi ve asfalt plent tesisi projeleri ile daha fazla alana yayılmaya çalışan firmaya karşı, yöre halkı direnmeye çalışıyor.

Eğer firmanın başvurusu kabul edilirse; bölgede halkın geçim kaynakları ve sağlığı tehdit altında olacak. Bölgede turizm, tarım, hayvancılık, arıcılık ve zeytincilik gibi geçim kaynakları zarar görecek. Herşeyden önce, doğaya onarılmaz bir yara açılacak. ”Dağ Taş Aş Bizim Platformu” adı altında toplanan yöre halkı, çevreye duyarlı olan herkesin desteğini bekliyor. (Toroslar Kardeşliği Twitter hesabı)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız