Güncel

Küçükçekmece Belediyesi ve Tüm Bel Sen arasında TİS imzalandı

Küçükçekmece Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen arasında toplam 565 memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

18 Eylül 2019 Saat: 21:40
Küçükçekmece Belediyesi ve Tüm Bel Sen arasında TİS imzalandı
Küçükçekmece Belediyesi ve Tüm Bel Sen arasında TİS imzalandı

üçükçekmece Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) 1 No’lu Şube arasında 2019-2021 yıllarını kapsayan ve 565 kişiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Küçükçekmece Belediyesi önünde gerçekleşen imza törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile yanı sıra çok sayıda emekçi katıldı. 

İmza töreninden önce kısa bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Umuyorum ki bugün imzalayacağımız 2 yıllık toplu sözleşmeyle bir örnek teşkil eder. İnanın bu imza yaşamım boyunca attığım en önemli imzalardan biri olacak. Bir toplu sözleşmeye taraf olarak ilk defa imza atacağım” dedi.

"30 YILDIR KENDİMİZİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Çebi’nin ardından söz alan Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt da, TİS sürecinin çok önemli olduğunu vurguladı. Ülkede imzalanan TİS hukukuna bakıldığında henüz arzuladıkları noktada olmadığına dikkat çeken Bozkurt, “4688 Sayılı Yasayla tarif edilirken kısıtlandı, tırpanlandı. Ucundan bucağından alındı, siyasal iktidarın istediği bir sözleşme hukukuna dönüştürüldü. 30 yıldır kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çok yoğun baskılar yaşadık. Dönem dönem siyasi iktidarların işine gelmedi bu tutumumuz. Hedefimiz, mutlu bir arada yaşayan bir Türkiye bir kent yaratmaktı. Bu nedenle bugün yaptığımız işin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Masadan mutlu ayrılmak çok önemlidir. Küçükçekmece’de kamu emekçilerimiz ve belediye başkanımızla toplu sözleşmemizi imzalıyoruz. 2019-2021 arasını kapsayan toplu sözleşme hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

"İNSANCA YAŞAMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ise , “Ülkemizdeki tüm emekçilerimizi din, dil, cinsiyet, siyasi düşünce ayırt etmeksizin herkesin insanca yaşama kavuşması için mücadele ediyoruz. Ülkemizde özgür bir toplu pazarlık sürecinin, demokratik iklimin evrensel ölçekte oturuncaya, gelişinceye kadar biz emekçiler mücadele edeceğiz. Burada bu toplu sözleşmede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (İstanbul/MA)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız