Güncel

Lenin gömülsün mü gömülmesin mi?

Rusya Devlet Başkanı İnsan Hakları Konseyi üyesi Aleksandr Brod, SSCB'nin kurucusu Lenin'in naaşının defnedilmesi gerektiğini ancak Rus toplumunun buna henüz hazır olmadığını belirtti.

21 Ocak 2019 Saat: 00:50
Lenin gömülsün mü gömülmesin mi?
Lenin gömülsün mü gömülmesin mi?

SSCB’nin kurucusu Vladimir Lenin’in ölümünün 95. yıl dönümü yaklaşırken Sovyet liderin Kızıl Meydan’daki mozolede tutulan naaşıyla ilgili tartışmalar yeniden gündemde yer almaya başladı.

Sputnik’e konuşan Aleksandr Brod’a göre Rus toplumu, Lenin’in naaşının defnedilmesine henüz hazır değil.

“ESKİSİ GİBİ KUTSALLIĞINI KORUYOR”

Brod, “Şu anda bu adımın (Lenin’in gömülmesi) ciddi protestolara yol açabileceğini düşünüyorum. Zira halkın önemli bir bölümü, Marksizm ve komünizm ideolojisiyle büyüdü. Onlar için Lenin figürü, eskisi gibi kutsallığını koruyor” dedi.

Kişilerin insani değerlere uygun olarak gömülmesi taraftarı olduğunu kaydeden Brod, Lenin’in kişisel isteğinin de annesinin yanına gömülmek yönünde olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lenin’in gömülmesiyle ilgili tartışmalar hakkında şu görüşü dile getirmişti: “Dünya işçi sınıfının lideri olan Lenin’in defin işlemleri toplumu bölmemek adına çok dikkatlice yapılmalı.”

Vladimir Lenin 21 Ocak 1924 yılında hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından ise naaşı mumyalanarak Kızıl Meydan’daki anıt mezara yerleştirilmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız