Güncel

Maaşları verilmediği için açlık grevi yapan işçiler işten çıkarıldı

Zonguldak'ta çalıştıkları madene kayyum atanmasının ardından maaşlarını alamadıkları için açlık grevi yapan işçiler, eylemin sona ermesinin ardından işten çıkarıldı.

17 Haziran 2016 Saat: 19:54
Maaşları verilmediği için açlık grevi yapan işçiler işten çıkarıldı
Maaşları verilmediği için açlık grevi yapan işçiler işten çıkarıldı

Kilimli ilçesindeki madende 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madencilik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 282 işçi, 4 aydır ücretlerini alamadıkları için eylem yapmaya başladı. İşçilerden 85'i 18 Mayıs'ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama ve açlık grevi eylemi yaptı. Sağlık sorunları nedeniyle maden ocağından çıkan 68 işçinin ardından, alacaklarının ödenmesiyle 17 işçi de eylemlerini 11. gününde bitirdi. Deka ve Balçınlar Madencilik'te çalışan 282 işçi,17 Haziran 2016 itibariyle toplu olarak işten çıkarıldı.

Şirket işçilerin, maden ocaklarında üretimin durdurulması nedeniyle İş Kanunu'nun ilgili maddesi gereği toplu olarak işten çıkarıldığı belirtti. İşsiz kalan madenciler, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne giderek işsizlik maaşı başvurusu yaptı.

İşçiler, kayyum tarafından mağdur edilmeye devam edildiklerini, bütün arkadaşlarının maddi olarak çok kötü durumda olduğunu, maşlarımızın bir kısmının ödendiğini, tazminatlarını ve maaşlarını sorduklarında mahkeme yolunu gösterdiklerini, hâlâ beklediklerini ancak şimdi de toplu çıkışlarının verildiğini dile getirdiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız