Güncel

Makro işçileri Genel Müdürlük önünde eylem başlattılar

Makro işçileri, Ankara’da, Kahramankazan’da Makro Market Genel Müdürlüğü’nün önünde saat 13:00’da toplanarak bekleme eylemine başladılar.

23 Ocak 2019 Saat: 14:08
Makro işçileri Genel Müdürlük önünde eylem başlattılar
Makro işçileri Genel Müdürlük önünde eylem başlattılar

6500 işçinin çalıştığı Türkiye’deki en büyük market zincirlerinden olan ve Ekim 2017 tarihinde itibaren Konkordato sürecine Makro Market işçileri, Ankara’da, Kahramankazan’da  Makro Market Genel Müdürlüğü’nün önünde  saat 13:00’da toplanarak bekleme eylemine başladılar.Diğer bölgelerde de haftanın belirli günleri kitlesel eylemler devam edecek. 

Nakliyat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"6500 işçinin çalıştığı Türkiye’de ki en büyük market zincirlerinden olan Makro Market’leri Ekim 2017 tarihinde itibaren Konkordato sürecine girmiştir. Mağazaların büyük çoğunluğu kapanmış, bu mağazalarda çalışan işçilere yasal tazminatları, izin paraları ödenmemiş ve işçiler işsizlik cehennemine atılmıştır. Konkordato süreci devam etmektedir.  Hakları gasp edilen Makro İşçileri birkaç yerde dağınık eylemler yapmış ancak bu eylemlerin devamı gelmemişti. Bu aşamada sendikamıza başvuran işçiler sendikamız öncülüğünde mücadele etmek istediklerini belirtmişlerdir. Yüzlerce Makro İşçisinin katıldığı toplantılardan sonra işçiler sendikamız öncülüğünde birleşik ve programlı mücadeleyi başlatmışlardır.  Bu plana göre de eylemler devam etmektedir. Ankara, Konya, Kayseri ve Malatya’da haftanın değişik günlerinde basın açıklamaları yapılmaktadır. Ayrıca konkordato Komiseri ile de görüşmeler yapılmış ve işçilerde bu toplantılara katılmışlardır. Bu toplantılarda Konkordato Komiserine taleplerini dile getiren işçiler bu toplantılarda alacaklarının ödenmesi ile ilgili verilen sözleri de takip etmektedirler. Yine İstinaf mahkemesinde görülen davaları da Ankara’ya giderek takip etmektedirler. 

Makro işçileri mücadeleyi, direnişi Makro Genel Müdürlüğün önüne taşıyor.

Makro işçileri değerlendirme toplantılarında alınan karar gereği artık eylemlerini sürekli hale getirerek Makro Genel Müdürlüğü’nün önünde devam edecekler. Her gün saat 12:00 İle 16:00 arasında işyerinin önünde “Yağma Yok. Tazminat Haktır Gasp Edilemez” diyerek bekleyecekler.” 

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, yürüyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar, yürüyen insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 18 kişi, yürüyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız