Siyaset

Maraş kamp direnişcilerine bakanlara taşıma sözü

Maraş Yaşam Platformu Heyeti, mülteci kampı ile ilgili Bakan Mahir Ünal ile görüştü, kaygılarını dile getirdi. Bakan Ünal, bu kaygıları ilgili bakanlıklara aktaracağını söyledi.

11 Nisan 2016 Saat: 19:39
Maraş kamp direnişcilerine bakanlara taşıma sözü
Maraş kamp direnişcilerine bakanlara taşıma sözü

Maraş Pazarcık’ta Alevi nüfusunun yoğun olduğu mesire alanına yapılması planlanan AFAD Mülteci kampı ile ilgili Maraş Yaşam Platformu Heyeti ile Sunni ve Alevi köylerinden 6 muhtar, AKP İl Binası’nda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüştü.

Haftasonu yapılan toplantıda heyet endişelerini ve taleplerini aktardı. Bakan Ünal, heyetin endişelerini ilgili bakanlıklara aktaracağını kaydetti. Görüşmede, heyeti adına konuşan Av. Mehmet Ercoşman, buradaki sosyal yaşamın ve düzenin bozulmasını istemediklerini dile getirdi.

Ercoşan, “Bu hukuksuzluğa karşı yasal girişimlerimizin sonucu ve idare mahkemesinin kararı beklenmeden inşaata olağanüstü hız verilmesini manidar buluyoruz” ifadelerini kullandı. Muhtarlar ise bakanla görüşmek üzere yapılan toplantıda taleplerini şöyle sıraladı: “Alevi ve Sünni ayrımı yapılmaksızın korkularımız, endişelerimiz ve tedirginliklerimiz ciddiye alınmalıdır. Sosyal gerilimlere yol açılmamalıdır.”

Muhtarların taleplerine karşılık Bakan Mahir Ünal, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AFAD’tan edindiği izlenimden yola çıkarak burada ciddi yatırımların yapıldığını ve hükümetin bu konuda kararlı olduğunu dile getirdi. Ünal, ayrıca yapılması planlanan mülteci projesiyle ilgili arada köprü olacağını ve pazartesi günü (bugün) ilgili bakanlara heyet ile yapılan görüşme hakkında bilgi vereceğini de belirtti. Bakan ile görüşmede muhafazakâr bir örgütlenme olan Saçaklızade Vakfı da vardı. Vakıf, Başbakan ile bir randevu alıp hükümete AFAD kampı ile ilgili çekincelerini belirten bir rapor sunacaklarını bildirdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız