Güncel

Mardin'in Kızıltepe Belediyesi'ne kayyım atandı

Mardin’in HDP’li Kızıltepe İlçe Belediyesine Kaymakam Hüseyin Çam kayyım olarak atandı.

4 Kasım 2019 Saat: 10:00
Mardin'in Kızıltepe Belediyesi'ne kayyım atandı
Mardin'in Kızıltepe Belediyesi'ne kayyım atandı

MARDİN

Mardin Kızıltepe ilçesinde hakkındaki soruşturmalar nedeniyle HDP'li Kızıltepe Belediye Başkanı Nilufer Elik Yılmaz görevinden uzaklaştırılarak, yerine kayyım olarak Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam atandı.
Yerine kayyım atanan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı, belediye binasına girmeye çalışırken polis memurları tarafından durduruldu. Halkın oylarıyla seçildiğini ve yasa dışı hiçbir şey yapmadığını söyleyen Yılmaz, polis memurundan bu talimatı veren kişilerin gelmesini istedi. Polis memuru ise "zamanı gelince onlar da gelir" diyerek yanıt verdi.

Kızıltepe Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Belediyemize kayyım atandı: Resmi tebligat belediye başkanımıza verilmiyor" ifadeleri yer aldı.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/111 Esas sayılı kovuşturma dosyası kapsamında "Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma" suçundan yargılamasının, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/1642 sayılı soruşturma dosyası kapsamında “Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma” suçu ve yine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/8289 sayılı soruşturma dosyası kapsamında “Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma” suçundan soruşturmasının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddelerine istinaden Bakanlığımızın 3 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanununun 45. ve 46. maddeleri kapsamında Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi. 

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız