Güncel

'Medeni ölümü' dayatan teklife karşı sağlık emekçileri Kuğulu Park'ta

TTB ve SES, Meclise sunulan sağlıkla ilgili yasa teklifini protesto için Ankara Kuğulu Park'ta olacak: Ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız.

10 Kasım 2018 Saat: 23:48
'Medeni ölümü' dayatan teklife karşı sağlık emekçileri Kuğulu Park'ta
'Medeni ölümü' dayatan teklife karşı sağlık emekçileri Kuğulu Park'ta

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Meclis Komisyonunda kabul edilerek Meclis Genel Kuruluna gönderilen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ni protesto etmek için yarın Ankara Kuğulu Park’ta olacak.

SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, ihraç edilen ve güvenlik soruşturması gerekçesiyle ataması yapılmayan hekimler ve sağlık emekçileri olarak Ankara’da yasa teklifinin geri çekilmesi için buluşacaklarını belirterek “Ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız” dedi.

‘EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Gönül Erden, yasa ile ilgili olarak MHP hariç, Mecliste bulunan diğer tüm muhalefet partileri ile görüş birliğine vardıklarını söyledi. Erden, şöyle devam etti: MHP bize 'Ne yazık ki ‘cumhur ittifakı’ söz konusu’ dedi ve kapılarını kapadı. Bizim kabul etmediğimiz şey, bu yasa teklifinin bizlere ölümü dayatmasıdır. Önceden ihraç olan biri artık özelde de çalışamayacak. Bizler TTB ve SES olarak bunu kabul etmeyeceğimizi belirttik ve bunda kararlıyız. Bizim gibi bütün demokratik kitle örgütlerini de duyarlı olmaya çağırıyoruz. Onun için 11 Kasım Pazar günü (yarın) Ankara Kuğulu Park’ta, bütün illerden ihraç olmuş ya da güvenlik soruşturmasına takılmış arkadaşlarımızla beraber mücadele kararlılığımızı tekrarlayacağız. Bu medeni ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız