Güncel

"Memeleketimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Haydi 1 mayıs’a "

DİSK,TMMOB,TTB ve KESK İstanbul 1 mayıs koordinasyonu,1 mayıs öncesi "Memeleketimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Haydi 1 mayıs’a" başlıklı bir bildiri yayınladı.

18 Nisan 2019 Saat: 11:04
"Memeleketimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Haydi 1 mayıs’a "
"Memeleketimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Haydi 1 mayıs’a "

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-Yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi:

İşçisi,işsizi,emekçisi,aydını,sanatçısı,gazetecisi,öğrencisi,esnafı,kadını,genci,yaşlısıyla 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Hukuk tanımayan gerekçelerle Taksim meydanını 1 mayıs’a açmayanlara karşı Taksim talebimiz devam ediyor.Toprağımızı ve sularımızı ranta heba edenler sağlığımızı elimizden alıyor.Pazar tezgahlarında rakamları yükseltip sağlığımızı düşüren,ekoloji karşıtı politikalara karşı ‘’toprak yaşamdır’’diyenler 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Ekonomik krizin faturasını işçiler,emekçiler,dargelirli milyonlar değil,krizin sorumluları sermaye ve AKP iktidarı ödesin.Savaş ve rant politikalarına karşı barış ve kardeşliği özleyenler olarak 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

İşsizlik fonunun sermayeye peşkeş çekilmesine ‘’reform’’adı altında kıdem tazminatımızın fona devredilmesi ve emeklilik hakkımızın gasp edilmesi girişimine,zorunluBES’in yeniden dayatılmasına,vergi artışlarına karşı haklarımız için 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Çalışırken ölmemek için,hukuksuz KHK’larla işimizden olmamak,açlık ve yoksulluk sınırının altında ücretlere,taşeronköleliğine,güvencesizliğe mahkum olmamak için 1 mayıs alanlarında buluşuyoruz.

Kadın emeğinin görünmez kılınmasına,esnek ve güvencesiz çalışma dayatmasına,karşılıksız ev içi çalışmaya hayır diyen.Bedenimiz, kimliğimiz, emeğimiz bizimdir diyen,biat etmeyen kadınlar 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Sokaklarda,meydanlarda, grevlerde ve hatta seçim sandıklarında bile hakkımızı savunmanın,tepki göstermenin suç ilan edildiği,mazbataların gasp edildiği,hukuksuzluk düzenine karşı örgütlenme ve grev hakkımız için 1 mayıs alanlarında buluşuyoruz.

Hapishaneleri muhaliflerle,akademisyenlerle,gazetecilerle,siyasetçilerle dolduranlara karşı sürekli gözetim,denetim,baskı ve tecrit altında tutan,içeride ve dışarıda ölümlere yol açan politikalara karşı demokrasi ve adalet için 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

Tek kişinin konuşup milyonların dinlemek zorunda olduğu bu düzene karşı düşünen,konuşan,yazan,çizen ve itiraz edenler olarak kimsenin cinsiyeti,kimliği,inancı sebebiyle ikici sınıf yurttaş olmadığı barış,kardeşlik ve eşit yuttaşlık için 1 mayıs meydanlarında buluşuyoruz.

İSTANBUL 1 MAYIS KOORDİNASYONU.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız