Güncel

Mersin Mezitli halkı demokrasi ve laiklik panelinde buluştu

Mersin Halkevi’nin ”Mezitli demokrasi ve laiklik için buluşuyor, halk sözünü söylüyor” sloganıyla düzenlediği panele vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.

27 Ağustos 2016 Saat: 23:26
Mersin Mezitli halkı demokrasi ve laiklik panelinde buluştu
Mersin Mezitli halkı demokrasi ve laiklik panelinde buluştu

Mersin Halkevi’nin ”Mezitli demokrasi ve laiklik için buluşuyor, halk sözünü söylüyor” sloganıyla düzenlediği panele Halkevleri Genel Başkan Yardımcı Nuri Günay ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar katıldı. Panelde dini siyasete alet edenlerle hesaplaşılması gerekildiği, bunun için de ciddi bir toplumsal hesaplaşma gerektiği belirtildi

mersin-halkevi-panel-26-agustos-4

Mersin Halkevi’nin ”Mezitli demokrasi ve laiklik için buluşuyor, halk sözünü söylüyor” sloganıyla düzenlediği panel bugün (26 Ağustos) gerçekleşti.

Mezitli Emekli Derneği Parkı’nın bahçesinde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar katılım sağladı. BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Mezitli halkı yoğun katılım sağladı.

“Kamuya ait olan her şeyi yağmalamak sizin yönetme biçiminiz”

Nuri Günay, “Dini siyasete alet edenlerle hesaplaşmalıyız, bunun için yapmamız gereken ciddi bir toplumsal hesaplaşmadır” dedi. Günay, ülkeyi karanlığı sürükleyenlerin bugün kandırıldık bahanesinin arkasına sığındıklarını belirterek “Kandırılmadınız, kamuya ait olan her şeyi yağmalamak sizin yönetme biçiminiz. Fetullah’ın yerine başka İslamcı şirketlere, vakıfları İstanbul’u peşkeş çekmeye devam ediyorsunuz. Kabul etmiyoruz suç ortağısınız” dedi. Günay, mücadelenin sokakta kazanılacağını vurguladı.

Günay’ın ardından konuşan Fikri Sağlar, ülkeyi yolsuzlukla iktidara çıkardıklarını ayakkabı kutularının açıklaması gerektiğini söyledi. Sağlar “Suruç’tan itibaren bombalarla yaşıyoruz ve hükümet ‘Eyleme geçmeden bombacıyı yakalayamayız’ diyor. Demek ki bombalardan çıkar elde ediyorsunuz, bunun hesabı sorulmalı” dedi.

Sağlar, Halkevleri gibi topluma hitap eden kurumların artması ve desteklenmesi gerektiğini söyleyerek panele katılan tüm Mezitli halkına teşekkür etti. Panel’e dinleyici olarak katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan buluşma için Mersin Halkevi yönetici ve üyelerine teşekkür etti .

Son olarak söz alan Mersin Halkevi yöneticisi Murat Bozdağ, “Bizim sözümüz nettir” diyerek “Ne Denizlerin ne Mahirlerin yolu kesilmez o yüzden umutsuzluğa kapılmayalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sendika.Org

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız