Güncel

"Meslekdaşlarımızın kısıtlanan hakları iade edilmelidir"

Çağlayan Adliyesi önünde her hafta tutuklu meslektaşları için Adalet Nöbeti tutan Avukat Didem Baydar Ünsal, Tutuklu meslektaşlarının sağlık sorunları için çözüm bulunmasını istedi.

16 Ağustos 2019 Saat: 00:29
"Meslekdaşlarımızın kısıtlanan hakları iade edilmelidir"
"Meslekdaşlarımızın kısıtlanan hakları iade edilmelidir"

NECDET ÖZSAYGIN

Çağlayan Adliyesi önünde her hafta tutuklu meslektaşları için Adalet Nöbeti tutan Avukat Didem Baydar Ünsal, Tutuklu meslektaşlarına kısıtlanan haklarının yasalar gereği iadesi ve çözüm bulunmasını bir basın açıklaması yaparak kamuoyu ile paylaştı.

Avukat Didem Baydar Ünsal açıklamasında şunları söyledi;

Adalet nöbetimizin 35. Haftasındayız.35 haftadır adliye koridorlarından taşıp koskoca sarayların önünde adalet istiyoruz.35 haftadır durmadan halkın avukatlarına verilen 159 yıllık cezanın adaletsizliğini haykırıyoruz. Bu haksız cezalarla tutsak edilen arkadaşımız Barkın Timtik yaşadığı adaletsizlikler sonucu yaşamak zorunda kaldığı koşullar nedeniyle hastalandı, tutsaklık koşullarında tedavisi sağlıklı şekilde yapılamadı ve belki de yarım kaldı. Bilmiyoruz hangi yasada yazıyor ya da hangi vicdana sığar biz bilmiyoruz ama biz yine de söyleyelim en sağır kulaklara ulaşır belki sesimiz,hastanın bilgi edinme hakkını sınırlıyor tutsaklık koşulları.

Barkın Timtik Silivri kapalı hapishanesinde tutuluyor ve burada hasta tutsakların sağlık durumlarının aciliyeti ne olursa olsun hastaneye sevkinin çıkarılması hapishane idaresinin ve ilgili bakanlığın keyfiyetinde. Eğer sizi bir tehdit olarak görüyorlarsa ve bir köşede oturup öyle sessiz sedasız beklerseniz sizi hiç kimse hastaneye falan götürmez. Öylece ölüme terkedilirsiniz. Onlarca hasta tutsak bu yüzden ölmedi mi?

Barkın Timtik ise, ailesine ve avukatlarına haber verilmeden adeta kaçırılarak ameliyat edildi. Çünkü, arkasında kocaman bir ailesi ve avukat arkadaşları vardı.Epey bir gürültü, patırtı çıkartacaklardı.Tedavi olmazsa besbelli o yüzden ne yapıp etmeli sessizce onu tedavi etmeli dediler ve apar topar ameliyat ettiler onu.

Barkın Timtik hastanede enfeksiyon kapma riski nedeniyle ve sanki daha temizmiş gibi hapishaneye iki gün içinde tekrar gönderildi. Barkın Timtik hapishaneye döndüğünde bayram olması sebebiyle alması gereken antibiyotik ve ilaçları alamadı,her gün değiştirilmesi gereken pansumanı değiştirilmedi. Barkın Timtik’e sancılı bir bayram geçirttiler büyük bir keyifle.

Barkın Timtik’in  ‘’Sol overin de’’hala 2 cm’lik bir kist var. Barkın Timtik’i iyileştirmiş gibi yapsalarda Barkın Timtik hala hastadır.Barkın Timtik’in gerçek anlamda tedavisinin yapılabilmesi için tahliyesi acildir, şarttır, zorunludur.

Barkın Timtik hapishanede tutularak hekim seçme hakkı, tedavi hakkı,muayene hakkı en temel sağlık ve yaşama hakkı gasp edilmektedir.Barkın Timtik’in ve bütün hasta tutsakların tedavisinin yapılabilmesi için serbest bırakılmaları zorunludur.

Bir bayram daha geçti ve biz dostlarımızdan, sevdiklerimizden uzaktayız. Bir bayram daha adalete aç halkımızın adalet haykırışlarıyla geçti. Müvekkillerimiz adalete olan açlıklarını bedenlerini açlığa yatırarak duyuruyorlar. O sesleri duyacaksınız!

Eğer bir halk, bayramlarını bayram gibi geçiremiyor, adalet özlemi ile açlıkla sınıyorsa bir gün mutlaka o bayramlar bayram gibi yaşanacak. Adalet mücadelemiz adaletsizlikler son bulana kadar devam edecek.

Bakın ne diyor, halkın tutsak avukatları; Faşizmin tecrit hücrelerinde, adaletsizliğin orta yerinde adalet mücadelemize devam ederek, üreterek, direnerek bayramınızı kutluyoruz.

Halkın Avukatlarına özgürlük.

Hasta Tutsak Barkın Timtk’e Özgürlük.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız