Güncel

Metal işçileri, MESS dayatmalarına karşı direniyor

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde gelinen son durumla ilgili olarak kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

5 Ocak 2018 Saat: 22:10
Metal işçileri, MESS dayatmalarına karşı direniyor
Metal işçileri, MESS dayatmalarına karşı direniyor

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS arasında süren grup toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 1 Aralık 2017 tarihinde uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Bunun üzerine DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası işyerlerinde fazla mesailere kalmama, işçilerin taleplerini içeren kokartlar takma, her hafta Cuma günleri vardiya girişlerinde servislerden inilerek toplu bir şekilde yürüyüşler gibi eylemler yaptı.

Bir taraftan grev hazırlıkları sürerken diğer taraftan da kamuoyunu bilgilendirmek için  DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi  kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen başın açıklamasında sendika genel başkanı Adnan Serdaroğlu şunları söyledi:

"MESS Metal İşçilerine Sefaleti Reva Görüyor!

Metal işkolu, düşük ücretler, uzun çalışma süreleri, yüksek iş kazası oranları, aşırı karlar ve çok yüksek verimlilik oranları olan bir işkoludur. Metal işçileri, ağır çalışma koşullarına karşın, çeşitli yaralanma ve hatta ölümleri göze alarak ağır koşularda çalışmaktadırlar. Bu çalışma karşılığı aldıkları ücret ise ortalamada ikramiye dahil net 2.145 TL’dir. Bu ücretle yaşamanın oldukça zor olduğu ortadadır.

MESS, 1 Aralık günü yapılan toplantıda ücret zammı olarak tüm 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında ücret zammı teklif etmiştir. Bu teklif ilk 6 aylık dönem için yüzde 3,20 zam anlamına gelmektedir. MESS, bu oranın işyeri ücret ortalamalarına göre maktu olarak verilmesini teklif etmiştir. Bu teklif işyerlerine göre net ikramiye dahil 59 TL ile 101 TL arasında değişen oranlarda zam demektir.

MESS’e üye işyerleri üretim rekorları kırmakta olup sektörün karlılığı tartışılmaz durumdadır. Ancak, işverenler işçilerin sırtından kazandıklarının küçük bir bölümünü bile işçilere vermek istemiyorlar.Bu sefalet zammının kabul edilmesi hiçbir biçimde mümkün değildir. Bu teklif metal işçileriyle alay etmek demektir. Ciddiye alınacak bir teklif değildir."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız