Güncel

Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarındaki işçilerin direnişi sürüyor..."İstasyonlara sendika girecek"

Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarında çaşılan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişi 15. Gününde kararlılıkla sürüyor.

28 Ağustos 2018 Saat: 14:38
Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarındaki işçilerin direnişi sürüyor..."İstasyonlara sendika girecek"
Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarındaki işçilerin direnişi sürüyor..."İstasyonlara sendika girecek"

İşçiler yaptıkları açıklamada, tüm Muğla Muayene istasyonlarına sendika girmesi için mücadele ettikerini ifade ederek, "Direne direne kazanacağız Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarına sendika girecek başka yolu yok."dedi.

Nakliyat-İş Sendikası tarafından  17 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada direniş ile ilgili şu bilgiler verilmişti: 

Sendikamız, Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı Muğla, Fethiye, Bodrum, Marmaris istasyonlarında örgütlenmiş ve yasal çoğunluğu sağlamıştır. 
Ancak işveren işçi sendika düşmanlığı yaparak, işçilerin sendikadan istifa etmeliri için tehdit ve baskılar yapmıştır. Bu baskılara boyun eğmediği için 12 üyemizi işten atmıştır. Atılan üyelerimiz sendikamız öncülüğünde işe geri dönüş için mücadeleye ve direnişe başlamışlardır. 
Muğla’da bulunan diğer istasyonları da direniş alanı ilan eden sendikamız, bu gün atılan üyelerimiz, yöneticilerimiz ve işçilerin ailelerinin de katılımı ile Bodrum’da bulunan istasyonun önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Üyelerimiz istasyonun önüne kadar belli bir mesafeden kortej oluşturup sloganlarla ve yürüyerek geldiler. 
Burada basın açıklaması Sendikamız Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik tarafından yapıldı. Ali Özçelik yaptığı açıklamada İşverenlerin sendika üyelerini silah göstererek, baskı yaparak, “sendikadan istifa edin, e-devlet şifrenizi verin, yoksa işten çıkartırım” diyerek tehdit ettiğini, bu tehdit ve baskılara boyun eğmeyen üyeleri işten attığını belirtti. Özçelik, işverenlerin bu baskı ve tehditlerinin suç olduğunu ve bununla ilgili olarak TCK’nın 117 ve118. maddelerine göre gerekli suç duyurularını yaptıkların söyledi. Sendikaya üye olmanın Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 Sayılı Yasa ile güvence altına alındığını, İstasyonlarda üyelere yönelik baskı, tehdit ve işten atmaların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Özçelik, işverenin işçi ve sendika düşmanlığına, yasa, hak-hukuk tanımazlığına karşı gerekli mücadeleyi vereceklerini belirterek “Gerek hukuki gerekse fiili olarak işten çıkarılan üyelerimiz işe geri alınıncaya, işyerlerinde toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar mücadelemiz sürecektir” diyerek sözlerini bitirdi. 
Sendikamız Avukatı Tacettin Çolak’da söz alarak hukuk yönünden değerlendirme yaptı. Sendikaya üye olan bir işçiyi işten atılmanın, işçileri silahla tehdit etmenin suç olduğunu ve bununla ilgili olarak da işveren ve yetkililer hakkında suç duyurularında bulunduklarını belirtti. 
Atılanlar arasında kadınların da olduğu üyelerimizde söz alarak anayasal, yasal örgütlenme, sendikaya üye olma, sözleşme haklarına sahip çıkacaklarını, işe geri dönünceye ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirttiler. 
Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı. Eylem sırasında sık sık Atılan İşçiler Geri Alınsın, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz, Sendika Hakkımız Engellenemez, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, Yaşasın Tüvtürk Örgütlenmemiz, Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız, Yaşasın Disk Yaşasın Nakliyat-İş sloganları atıldı.

• Tüvtürk Muğla Taşıt Muayene İstasyonunda Atılan İşçiler Geri Alınsın
• Sendikaya Üye Olmak Anayasal Haktır Engellenemez.
• Yaşasın Muğla Tüvtürk Direnişimiz, Mücadelemiz 
Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, gökyüzü, bulut ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız