Güncel

ÖDP’den Telekom’un özelleştirilmesine karşı suç duyurusu

Türk Telekom’un geçen ay 4 bankaya devredilmesinin ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) suç duyurusunda bulundu.

21 Eylül 2018 Saat: 19:03
ÖDP’den Telekom’un özelleştirilmesine karşı suç duyurusu
ÖDP’den Telekom’un özelleştirilmesine karşı suç duyurusu

ÖDP, bugün saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi önünde ‘’Türk Telekom soygununun sorumluları hesap versin’’ diyerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, ‘’Biz bunu asrın soygunu olarak nitelendiriyoruz. Telekom 2005’te özelleştirildi. O zamandan beri bunun işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk olduğunu dinletemedik. Türkiye’nin en iyi kuruluşlarından biri olan kamuya ait Telekom AKP iktidarı tarafından özelleştirildi. Bakın, aldıkları kredileri ödemediler, borç taktılar ve ülkeyi terk ettiler. Pekala, bunun hesabı sorulmayacak mı? Bu soyguna izin verenler, bu kararın altına imza atanlar hesap vermeyecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki; ‘Kriz yok!’ Sevgili arkadaşlar, kriz var. Kriz her yerde var. Bundan sonra kamunun yağmalanmasına asla izin vermeyeceğiz. Gücümüzün yettiği her yerde kamusal varlıklarımıza sahip çıkacağız’’ dedi.

Taş’ın ardından ÖDP İstanbul İl Başkanı Avukat Deniz Demirdöğen basın açıklamasını okudu. Demirdöğen, “Türk Telekom’da Türkiye tarihinin en büyük soygunu yaşandı! Bu soygunun siyasi sorumlusu, ülkenin stratejik bir kurumunu Lübnanlı Hariri ailesine hem de zincirleme bir usulsüzlük ve hukuksuzlukla devreden AKP iktidarıdır" dedi.

Türk Telekom soygunların birincisi olmuştur

"Özelleştirmeler ülkenin üretim damarlarını kesmiş, bugün yaşanan ekonomik krizi hazırlamıştır. Özelleştirmeler sonucunda ülkenin en stratejik kurumları emperyalist merkezlere ve yabancı güçlere devredilmiş, ülkenin yerli ve milli birikimi tasfiye edilmiştir. Türk Telekom tüm özelleştirmeler gibi soygundur! Ama Türk Telekom’da tüm özelleştirme soygunlarının daha ötesine geçmiş, soygunların birincisi olmuştur" diyen Demirdöğen, Bu sürecin sonunda Lübnanlı Hariri ailesi 5 milyar 700 milyon doları cebine koyarak ülkeyi terk etmiştir. Kamunun birikiminin bu şekilde elden çıkarılması ve dolandırılmasının sorumluları hesap vermelidir" ifadelerini kullandı.

odp-den-telekom-un-ozellestirilmesine-karsi-suc-duyurusu-512556-1.

Açıklamanın devamında, "Bugün Telekom soygununun sorumlularının ortaya çıkarılarak hesap sorulması için suç duyurusunda bulunuyoruz.Türk Telekom özelleştirmecilerin ipliğini pazara çıkarmıştır. Türkiye ekonomisinin özelleştirme ile düzlüğe çıkacağını, özelleştirmelerin Türkiye ekonomisindeki ‘verimliliği’ arttıracağını söyleyenlerin yalanları ortaya çıkmıştır. Özelleştirmeler Türkiye ekonomisini batırmıştır. Özelleştirmeler Türkiye’yi emperyalist merkezlere göbekten bağlı hale getirmiş, Türkiye ekonomisi doların ve sıcak paranın tahakkümü altına sokulmuştur. Bu krizden çıkış özelleştirme zihniyetinin çöpe atılması, yeniden kamulaştırma anlayışının hakim kılınması ile sağlanabilir. Özelleştirilen tüm kurumlarımız yeniden kamulaştırılmalıdır" sözlerine yer verdi.

Demirdöğen, "Toplumsal faydayı temel alan, halkın yönetim ve denetimine dayanan bir demokrasi anlayışı doğrultusunda yeni bir kamuculuk anlayışıyla tüm kamusal varlıklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Türk Telekom Soygunun Sorumluları Hesap Versin! Çağlayan adliyesi Suç duyurumuzÖDP’liler basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulunmak için adliye binasına girdi. Suç duyurusunda özetle şu ifadeler yer aldı: “Ülkenin dolandırılmasını sağlayan, alınan karar ve yapılan işlemlerle dolandırıcılığa destek olan, Türk Telekom A.Ş.’ni Sayıştay denetiminden çıkararak yapılacak dolandırıcılık faaliyetlerinin gün yüzüne çıkmasına engel olan tüm kişi, kurum ve kuruluşların yetkililerinin tespiti ile haklarında soruşturma yapılarak cezalandırılmaları için kamu davası açmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.’’

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız