Eğitim

Öğrenciler tepkili: Beyazıt’ta kalmak istiyoruz

Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF), Hadımköy’e taşınmak isteniyor. Öğrenciler, “Biz o kadar yolu nasıl gidip geleceğiz? Bilseydik il dışında okumaya giderdik” diyor.

4 Mart 2019 Saat: 10:55
Öğrenciler tepkili: Beyazıt’ta kalmak istiyoruz
Öğrenciler tepkili: Beyazıt’ta kalmak istiyoruz

Yıllardır Avcılar’a taşınmak istenen ve ardından öğrencilerin ‘Üniversiteme Dokunma’ eylemleri ile gündeme gelen Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF) için şimdi de Hadımköy’e taşınma durumu söz konusu. Avcılar’a gitmeye bile ikna olmayan öğrenciler, Hadımköy kararına oldukça tepkili. Mağdur öğrencilerin problemi ise neredeyse aynı. Hadımköy ve çevresinde sosyalleşebilecekleri bir ortam bulunmadığını ifade eden öğrenciler, aynı zamanda mesafenin uzaklığından şikâyetçi.

Konuya ilişkin BirGün’den MERAL DANYILDIZ'a konuşan HAYEF öğrencileri, “Bilseydik il dışında okumayı tercih ederdik” diyor. Aynı zamanda kendilerine sorulmadan alınan kararlara oldukça tepkili.

ŞEHİRLE ALAKASI YOK

HAYEF 3. sınıf sosyal bilgiler öğretmenliği öğrencisi Cebrail Vural, süreci şöyle anlattı: “Nisan ayındaki malum bölünme işlerinden sonra fakültemizi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya verdiler. Zaten bu başlı başına bir hataydı. Cerrahpaşa’ya verilen fakültelerin hemen hepsi sayısalken biz de acele bir kararla bu üniversiteye dahil edildik. Akademisyenlerimizin akademik kurulda ezici bir çoğunlukla aldıkları karar, basın açıklaması ve biz öğrencilerin yaklaşık 10 gün boyunca Beyazıt Meydanı’nda her gün yaptığımız açıklamalar hiçbir şekilde sonuç bulmadı.”

ESKİ BİNAYLA BÜTÜNLEŞTİK

Hadımköy’e taşınma kararını sürgün olarak nitelendiren Vural, gerekçe olarak “Sürmek diyorum çünkü bahsedilen yerleşke şehirle alakası olmayan bir yerde” dedi. Staj döneminde oldukça zorlanacaklarını hatırlaran Vural, şöyle konuştu: “Birkaç gün evvel akademik kurul toplandı ve hocalarımız Hadımköy oylamasında 98 ret oyu verdi. Buna karşılık sadece 2 adet boş oy çıkmış. Akademisyenlerimiz ve bizler buradan ayrılmak istemiyoruz. Nisan ayında bir akademisyen hocamız Vefa binamızı anlatırken gözleri doldu. Biz eski binayla bütünleştik.”

Üniversitede yapılan isim ve konum değişikliğinin psikolojilerini olumsuz yönde etkilediğini aktaran Elif Erdal, sözlerini “Hadımköy neredeyse il sınırında. Hiçbir şekilde ulaşımımız yok. Eğitim fakültesinde okuyorum ben. Biz nitelikli olmak için yetiştiriliyoruz burada. Ben eğitim fakültesinin bir üniversitenin temeli olduğunu düşünüyorum. Üniversitenin kalitesi düşecek çünkü kimse oraya gitmek istemeyecek. Oranın olanakları üniversite öğrencisi için uygun değil. Çok araştırma yaptım, ne eve çıkabilirim ne de yurda gidebilirim. Maddi anlamda çok zorlayacak beni” dedi.

U.T. ise, şu an bulundukları konumda sosyal, kültürel ve akademik gelişmeleri yakından takip edebilme imkânlarının bulunduğunu ifade ederken şunları aktardı: “Öğrenciler olarak bu karara karşıyız. Konuştuğumuz akademisyenler ve memurlar da bu duruma karşı olduklarını belirtiyor. Hadımköy’e taşınmak demek, şehrin dışına çıkarılmak demektir. HAYEF’teki öğrecilerin ders içerikleri pek çok farklı disiplinde ve bu sebeple pek çok derse başka fakültelerden hocalar geliyor. Stajlarımızı Fatih bölgesindeki okullarda yapıyoruz ve taşındığımızda bunun ne olacağı belirsizliğini koruyor. Hadımköy’e taşınınca da barınma problemi ayrı bir sorun oluşturacak.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız