Güncel

Onurlu bir direnişin yansımaları

Cumartesi Anneleri’nin eylemini fotoğraflarıyla kamuoyuna yansıtan isimlerden biri olan Yüksel uygun, gazeteci ve fotoğrafcı arkadaşlarının fotoğraflarından oluşan bir sergi açıyor!

18 Mayıs 2019 Saat: 01:28
Onurlu bir direnişin yansımaları
Onurlu bir direnişin yansımaları

Türker DEMİRCİ

İSTANBUL-Cumartesi Anneleri’nin eylemini  fotoğraf larıyla kamuoyuna yansıtan isimlerden biri olan Yüksel uygun, gazeteci ve fotoğrafcı arkadaşlarının fotoğraflarından oluşan bir sergi açıyor!

738 Haftadır gözaltında kaybedilenlerin anneleri ve yakınları ile insan hakları savunucular tarafından Galatasaray’da oturma eylemi yapılıyor.

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası nedeniyle gerek İnsan Hakları Derneği gerekse insan hakları savunucuları tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenerek kayıplara dikkat çekilirken, Cumartesi Anneleri fotoğrafcısı ve insan hakları savunucu Yüksel Uygun tarafından da  aynı kapsamda bir fotoğraf sergisi açılacak.

FOTOĞRAFCILARIN  TARİHİ CUMARTESİ ANNELERİ KADAR ESKİ

Yüksel Uygun, kendisi gibi Cumartesi Anneleri eylemlerinde  basın  görevi yürüten kişilerin fotoğraflarını bir araya getirerek  18 Mayıs’ta Divriği Kültür Derneği’inde “Tanık Fotoğrafcıların Gözünden Cumartesi Anneleri” adıyla bir sergi  açıyor.

Serginin önemli özelliklerinden biri de, fotoğrafları sergilenen gazeteci ve fotoğrafcıların bir kısmının 738 haftadır Cumartesi Anneleri’nin her eyleminde yer alıyor olması.

KİMLER VAR?

Sergide yer verilen fotoğraflar ise, Ayfer Akyıldız, Ayhan Şanlı, Emre Orman, Enver Çevik, Erdoğan Zamur, Ersoy Tan, Gülay Bakışkan, Gülender Sönmez, Hasan Balcı, Havva Cuştan, Hari Tunç, Kerim Eren,Lokman Kaya, Mehmet Özer, Ömür Eğribel, Özcan Yaman, Pembegül Gökçek, elah Özakın, Suat Türkmen, Sultan Esen, Yüksel Uygun, Zeynep yıldız’ın çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

AMAÇ KAYIPLARA DİKKAT ÇEKMEK

Fotoğraf  Sergisi hakkında bilgiler veren Yüksel Uygun şunları ifade etti:

“17 -31 Mayıs tarihleri arasında  Uluslararası Kayıplar Haftası’na paralel olarak tanığı olduğumuz ve onlarca yıldır Galatasaray Meydanı’nda devam eden Cumartesi Anneleri’ne destek olmak bu güne kadar çektiğimiz fotoğrafları görünür kılmak için 22 arkadaşımla beraber Cumartesi Anneleri Fotoğraf sergisini düzenledim. Bu sergi için yolu Cumartesi Anneleri’nden geçmiş bir çok gazeteci ve fotoğrafçıya ulaşmaya çalıştım onlardan fotoğraf istedim. Gelen fotoğraflardan yer durumunu da dikkate alarak 65 fotoğraf seçip sergiye hazırladım. Burada Cumartesi Anneleri’nin dünü bugünü işlendi hafızalarımız tazelendi ve son durum fotoğraflarıyla gözler önüne serildi. Sergimiz 31 mayıs’a kadar Divriği Kültür Derneği’nde izleyicilere açık olacaktır.”dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar

SERGİ 31 MAYIS’A KADAR AÇIK

18 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de, Beyoğlu’nda Suriye Pasajında bulunan Divriği Kültür Derneği’nde  açılacak olan “Tanık Fotoğrafcıların Gözünden Cumartesi Anneleri” fotoğraf sergisi, 18-31 Mayıs  arasında saat 11.00-19.00 saatleri arasında görülebilecek.  

ANNELERİN FOTOĞRAF KARELERİNE YANSIYAN ÖYKÜSÜ VE ÖFKESİ

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: Kerim Eren, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, Vahap Canan dahil, gülümseyen insanlar, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Yener Tuna dahil, gülümseyen insanlar, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Mikail Kırbayır dahil, iç mekan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız