Güncel

Ovacık'tan Eskişehir'e kardeşlik tohumu

Tunceli’nin Ovavık İlçesi’nin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, belediyeye ait arazileri değerlendirerek tarıma açtı.

11 Nisan 2016 Saat: 12:47
Ovacık'tan Eskişehir'e kardeşlik tohumu
Ovacık'tan Eskişehir'e kardeşlik tohumu

Genel seçimde İzmir’de CHP’den milletvekili aday adayı olan Karşıyakalı Özcan memleketi Eskişehir’in Sarıkavak Köyü’nde Ovacık’ın Komünist Partili Başkanı Maçoğlu’nun gönderdiği nohutları tarlasına dikti. Nohutların geliriyle öğrencilere burs verilecek.

EGEDESONSÖZ gazetesinden Gökhan Koç'un haberine göre, Tunceli’nin Ovavık İlçesi’nin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, belediyeye ait arazileri değerlendirerek tarıma açtı.Üretilen nohut ve fasulyeler paketlenerek Türkiye’nin birçok yerine satıldı. Gelirleri ile üniversitelerde eğitim gören öğrenciler okutulurken o tohumlar Eskişehir’de yeni tarlalara ekildi. Eskişehir’in Alpu İlçesi’ne bağlı Sarıkavak Köyü’nde babadan kalma tarlalara nohut tohumlarını eken kişi ise CHP’nin genel seçimde İzmir’den aday adayı olan Karşıyakalı parti üyesi Hasan Özcan’dan başkası değildi. Özcan, köyüne dönerek tarlalarda nohut ekti ve projenin daha da geliştirilmesine karar verdi.

BAŞKANI ARADI 300 KİLO GELDİ
Belediye başkanını arayarak tarlalara nohut ekmek istediğini söyleyen İzmirli Özcan bu görüşmenin ardından Maçoğlu’nun kendilerine ekilmek üzere 300 kilo nohut gönderdiğini belirtti. Hasan Özcan, Ovacık İlçesi’nden gönderilen nohutları Anadolu Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenciyle birlikte Sarıkavak Köyü’ndeki kendisine ait 20 dönümlük tarlaya ekti.

Köy muhtarı ve köylülerin de nohut ekimi için 40 dönüm tarla tahsis edeceklerini anlatan Hasan Özcan nohutların hasat geliriyle öğrencilere burs vereceklerini açıkladı. 
Özcan, "Ovacık Belediyesi ile görüşerek öğrencilerimiz için burs projesi ürettik. Bu Eskişehir ile Tunceli arasında bir kardeşlik projesi. Doğusu batısıyla bir kardeş olduğumuzu tüm Türkiye ve dünyaya göstermek adına tarlamızı öğrencilerimize burs vermek amacıyla tahsis ettik. Ovacık belediyemiz de tohum desteği verdi. Projemizin maddi destekten öte manevi destek boyutu var. Öğrencilerimizi üretime katacağız. Balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Sadece kendilerine para vermek değil. Öncelikle kendileri burada emek harcayacaklar. Tarlada yetişen nohutları toplama işinde çalışacaklar, bu nohutların pazarlanmasına katkıda bulunacaklar. Bunların karşılığı olarak da burs alacaklar” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız