Güncel

Özgür Gelecek muhabirleri, ‘örgüt propogandası’ iddiasıyla gözaltına alındı!

Özgür Gelecek Gazetesi, Bursa irtibat bürolarına 13 Haziran günü düzenlenen baskında 3 muhabirlerinin gözaltına alınıp, büroda bulunan bütün materyallere el konulduğunu duyurdu.

16 Haziran 2019 Saat: 09:21
Özgür Gelecek muhabirleri, ‘örgüt propogandası’ iddiasıyla gözaltına alındı!
Özgür Gelecek muhabirleri, ‘örgüt propogandası’ iddiasıyla gözaltına alındı!

‘4 günlük gözaltı kararı var’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Özgür Gelecek Gazetesi, yaptığı yazılı açıklama ile 13 Haziran’da Bursa irtibat bürolarına polis baskını yapıldığını duyurdu. 3 gazete muhabirinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Kaldırıldığı iddia edilmesine karşın tüm uygulamaları yasallaştırılarak tüm ülkeyi kapalı bir hapishaneye dönüştüren OHAL’de devrimci ve yurtsever basına yönelik saldırılar sürüyor. Hemen her gün basın emekçileri gözaltına alınıp gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezalandırılmaya çalışılıyor. Keza bugün ETHA’nın İstanbul’da bulunan bürosuna dönük baskın da bunun bir örneği… Bu saldırıların bir devamı da Bursa’da yaşandı. Gazetemiz Özgür Gelecek muhabirlerinden Sevda Erkılınç, Togay Okay ve Hüseyin Camkıran, 13 Haziran Perşembe günü saat 11.00 civarında gözaltına alındılar. Örgüt propagandası gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtilen muhabirlerimiz hakkında dört günlük gözaltı kararı uygulanacağı belirtilirken, muhabirlerimizin Pazartesi günü Savcılığa çıkarılması bekleniyor. Muhabirlerimize dönük gözaltının yanı sıra irtibat büromuza ait yüzlerce kitap, yayın arşivi ve büro malzemesine de el konuldu.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız