Güncel

Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı!

14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor!

4 Mayıs 2019 Saat: 00:49
Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı!
Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı!

SULTAN GÜNER



FESTİVAL AÇILIŞ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

https://www.youtube.com/watch?v=pDBAHKgDwZw&fbclid=IwAR3T4VdF-y3jMS-YMgWY2A53KR_Is0NGPzAt__HyoGHhjNehgA30WsFNOuk


2 Mayıs 2018 saat 19:30’da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde  açılışı yapılan festivalin açılış gecesini Berkay Ateş sundu.

Festival bütün gösterimlerini ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturmaya bu yıl da devam edecek.

Festival İsveç yapımı “Antifaşist” (Antifascisterna)  ile açılacak.  Ayşe Tütüncü Üçlüsü’nün bir dinletisinin olacağı gecede her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaya verdiği emeği nedeniyle bir set emekçisine ‘teşekkür plaketi’ verildi.   

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festival bu yıl “Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı!” diyerek perdelerini açıyor. Festival süresince 32’si kurmaca, 39’u belgesel ve 3’ü de canlandırma olmak üzere toplam 74 film gösterilecek.

Festival bütün gösterimlerini ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturmaya bu yıl da devam edecek.

14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 4 şehirdeki gösterimlerden sonra birçok şehirde tekrarlanarak bütün yıl sürecek uzun bir yolculuğa çıkacak.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival; Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Basın-iş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-İş(TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, Sendika.Org, Alternatif Medya Derneği tarafından düzenleniyor.

BİRÇOK İLK GÖSTERİMİN OLDUĞU ZENGİN FİLM PROGRAMI

Festivalde bu yıl ilk gösterimlerini gerçekleştirecek filmlerin de olduğu farklı ülkelerden filmler var.

• 2018 yapımı Marzo-Mart filmi Türkiye’de ilk defa gösterilecek. Yönetmeni Ana Bovino festivalimizin konuğu olarak Arjantin’den gelecek ve 3 Mayıs akşamı filmlerinin özel gösterimine katılacak.

• Festivalde daha önce gösterilen “Yağmuru Bile” (También la lluvia) filminin yönetmeni Iciar Bollein’in yönettiği, Paul Laverty’nin senaryosunu yazdığı “Zeytin Ağacı” (El Olivio) filmini Türkiye’de ilk defa gösterilecek.

• Festival her yıl Japonya sinema tarihinden bir filmi seçiyor ve Japoncadan Türkçeye çevirerek gösteriyor. Bu yıl da Kaneto Shindo’nun yönettiği 1960 yapımı “Çıplak Ada” (Hadaka No Shima) filmi seyirci ile buluşacak.

• Meksika’dan Javier García’nın yönettiği 2017 yapımı “Umudun Mutfağı” (La Cocina de Las Patronas) filmi ülkemizde ilk defa gösterilecek.

• Ken Loach’ın yönetmenliğini gerçekleştirdiği “Mcİftira” ( Mclibel) Türkiye’de ilk defa festivalimizde gösterilecek.

• Türkiye’de ilk defa gösterilecek bir diğer film “Antifaşist” (Antifascisterna) ise İsveç’ten. Film, bugün faşizmin Avrupa’da nasıl kitleselleştiğini ve ona karşı mücadele eden antifaşistleri akıcı bir dille anlatmış.

Ayrıca daha önce ülkemizde gösterime giren ancak az sayıda sinema salonunda yer bulabilen Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği “Borç”, Tolga Karaçelik’in yönettiği “Kelebekler”, Ender Özkahraman’ın yönettiği “Zor Bir Karar”, Şükrü Alaçam’ın yönettiği “Locman” , Süleyman Arda Eminçe’nin yönettiği “Suç Unsuru” filmlerini kaçıranlar bu filmleri festivalde izleme fırsatı bulacaklar.

İşçi Filmleri Festivali kapsamında, 4 Mayıs 2019 tarihinde Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde sinema yazarı Şenay Aydemir ve Önder Özdemir’in kolaylaştırıcılığında Türkiye’deki alternatif festivallerin temsilcilerinin katılımıyla" Alternatif festivaller, sinemada tekelleşme ve sansür" konulu bir forum-söyleşi gerçekleştirilecek. FESTİVAL FİLMLERİNİN 4 İLDEKİ GÖSTERİM YERLERİ:

İstanbul Avrupa Yakası: Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, Yeşilçam Sineması, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği İstanbul Anadolu Yakası: Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, İstanbul Tabip Odası Kadıköy temsilciliği, Kimya Mühendisleri Odası, Kadıköy Halkevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi

………………………………………

Ankara: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Sinetopya, ODTÜ Vişnelik Tesisleri Çankaya Evleri, Halkevi Şubeleri

……………………………………….

İzmir: ; İzmir Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi, İzmir Sanat, İzmir Halkevi, Buca Hasanağa Parkı, İzmir Karantina Meydanı Açık alan

…………………………………………

Diyarbakır: Mordem sanat ve meslek odası salonları İletişim için: Telefon: 0212 245 82 65 Fax: 0212 245 70 10 Adres: İstiklal Caddesi, Orhan Adli Apaydın Sokak, No:10, Beyoğlu / İstanbul Web:www.iff.org.tr E-posta: bilgi@iff.org.tr Twitter: @iscifilmfest.

FESTİVAL AÇILIŞ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

https://www.youtube.com/watch?v=pDBAHKgDwZw&fbclid=IwAR3T4VdF-y3jMS-YMgWY2A53KR_Is0NGPzAt__HyoGHhjNehgA30WsFNOuk

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız