Güncel

Piyanist Profesör Maltepe'deydi

Piyanist Prof. Dr. Serla Balkarlı ile çellist Melih Kara'dan oluşan "Duo Anatolia", Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

22 Aralık 2017 Saat: 18:05
Piyanist Profesör Maltepe'deydi
Piyanist Profesör Maltepe'deydi

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda eğitmenlik görevlerine devam eden piyanist Prof. Dr. Serla Balkarlı ile çellist Melih Kara'dan oluşan "Duo Anatolia",  Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne aldı. 

Yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'yi başarıyla temsil eden birçok projede yer alan müzisyenler, Maltepeli müzikseverlerle bir araya geldi.  Konserin açılışında bir konuşma yapan Serla Balkarlı, birlikte sahne aldıkları Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin başkemancısı Zeynep Işık'ı geçtiğimiz şubat ayında amansız bir hastalıktan kaybettiklerini belirterek, bu acı kayıplarının ardından ilk kez sahne aldıklarını söyledi. 

Balkarlı ve Kara,  Fransız besteci Camille Saint Saens'den, İngiliz çellist Julian Lloyd Webber'in düzenlemesini yaptığı “The Swan Allegro Appassionate”yi Zeynep Işık anısına seslendirdi. İkilinin konseri, ünlü Azeri besteci Fikret Amirov ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönem bestecilerinden Ahmet Adnan Saygun'un eserleriyle sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız