Güncel

Posco Assan işçileri 3 Ocak’ta Ankara’ya yürüyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, söz verdiği yetki belgesini Birleşik Metal-İş Sendikası’na göndermedi.

2 Ocak 2018 Saat: 11:03
Posco Assan işçileri 3 Ocak’ta Ankara’ya yürüyecek
Posco Assan işçileri 3 Ocak’ta Ankara’ya yürüyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, söz verdiği yetki belgesini Birleşik Metal-İş Sendikası’na göndermedi. Bunun üzerine Posco Assan işçileri 3 Ocak günü fabrika önünden Ankara’ya yürüyecek.

Kocaeli’de sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişlerini sürdüren Birleşik Metal-İş üyesi Posco Assan işçileri, geçen hafta sendikanın fabrikada toplu sözleşme için yeterli çoğunluğa eriştiğine dair yetki belgesinin bir buçuk aydır gönderilmediğine dikkat çekerek Ankara’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçmiş, ancak polis saldırısıyla karşılaşmıştı.

Polis, aralarında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve yöneticilerinin de olduğu 34 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı. Bu saldırı işçileri yıldırmamış, işçiler ertesi gün yeniden yürüyüşe geçmişti. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yetki belgesinin cuma günü sendikanın elinde olacağı sözü vermişti.

Bakanlığın yetki belgesini göndermemesi üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Posco Assan işçileri 3 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’da fabrika önünde bir araya gelerek Ankara’ya yürüyecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız