Güncel

Prof. Görür: Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor?

Prof. Dr Naci Görür, “her fay kuşağında depremin ergeç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?” diye sordu.

25 Ocak 2020 Saat: 09:03
Prof. Görür: Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor?
Prof. Görür: Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor?

Prof. Dr Naci Görür, Elazığ depremi öncesi projeler hazırladığı, uyarılarda bulunduğunu ve önlem alınması gerektiğini söylediği halde dikkate alınmadığını belirterek “her fay kuşağında depremin ergeç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?” diye sordu.

Elazığ Sivrice’de 6.8 büyüklüğündeki depreme dair bilanço ağırlaşırken, başta bilim insanları olmak üzere bir çok kurum ve çevrenin uyarıları dikkate almadığı ortaya çıktı. Prof. Dr Naci Görür twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları aktardı;

“Arkadaşlar, Elazığlı olmam nedeniyle, Elazığ’da bir zamanlar Elazığ’ın depremselliği ile ilgili konferanslar verdim , uyarılar yaptım, Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın dedim. Bu konuda kitaplar basıldı. Ama maalesef pek birşey yapılmadı. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi..

Bununla da kalmadık. Yine Elazığlı olan Prof. Namık Çağatay ve İTÜ’deki arkadaşlarla birlikte Bingöl, Elazığ, Malatya, Maraş valilik ve belediye başkanlıklarını ve bu kentlerdeki üniversiteleri bir araya getirdim. Harita Genel Komutanlığını da işe katarak proje hazırladım..

TÜBİTAK, DPT gibi bir çok yere başvurduk reddedildi. Halbuki her fay kuşağında depremin ergeç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?”

Kaynak:Pirha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız