Güncel

PSAKD: HDP ile dayanışma içindeyiz, halk iradesi gasp edilemez

HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, halk iradesinin gasp edildiğini belirterek, başta CHP olmak üzere diğer sivil toplum örgütlerine de dayanışma çağrısı yaptı.

20 Ağustos 2019 Saat: 02:32
PSAKD: HDP ile dayanışma içindeyiz, halk iradesi gasp edilemez
PSAKD: HDP ile dayanışma içindeyiz, halk iradesi gasp edilemez

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

AKP hükumetinin uyguladığı tek tipçi, gerici, baskıcı ve talancı politikalar nedeniyle ülkeyi hızla batağa sürüklediği belirtilen açıklamada, 31 Mart/23 Haziran seçimlerindeki yenilgisinin acısını muhalif toplum kesiminden çıkarmaya çalıştığını kaydetti.

“HDP SEÇMENİ AKP’YE DERS VERMİŞTİR”

AKP’nin siyasal ve toplumsal alanda iktidarını sürdürmekte zorlandığını, iktidarlarını sarsan tepkinin önüne geçmek için baskıya başvurduğuna dikkat çekilen açıklamada, önceki dönemde de atanan kayyumlara değinilerek “Geçen dönem halk iradesine kayyumlarla el koyan, seçilmiş belediye başkanlarını keyfi ve hukuksuz bir şekilde görevden alan, görevden alınan başkanların birçoğunu tutuklatan AKP iktidarı yerel seçim sürecinde de HDP’ye dönük nefret söylemlerine devam ederek bu partiye oy veren milyonlarca yurttaşı terörist ilan etmiştir. Ancak AKP’nin bu politikası ters tepmiş, HDP seçmeni sandığa giderek AKP’ye ağır bir ders vermiştir. HDP seçmeni Batı’da stratejik bir şekilde oy kullanarak AKP-MHP ittifakının büyükşehirleri kaybetmesini sağlamış, kayyum atanan belediyelerde ise yine halk iradesini hakim kılmıştır” denildi.

“KAYYUMLAR BELEDİYE KAYNAKLARINI YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİYOR”

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atayan AKP hükumetinin, halkın iradesini gasp ettiğinin vurgulandığı açıklamada, atanan kayyumların yolsuzluklarla ve usulsüz harcamalarla belediyeleri ağır bir borç yükünün altına soktuklarını, belediye kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiği, talan edilmiş, değerli binalar ve arazilerin gerici tarikatlara tahsis edildiği kaydedildi.

31 Mart seçimlerinde AKP iktidarının zorbacı yönetim şekline gerekli cevabın verildiği belirtilen açıklamada, “Bugüne kadar hep ‘millet iradesi’ diyerek yaptığı bütün haksızlıkları meşrulaştıran AKP iktidarı söz konusu olan Kürtler olunca millet iradesini ayaklar altına almaktan çekinmemiş ve seçmen iradesini hiçe sayarak Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atamıştır” ifadelerine yer verdi.

HDP İLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bu haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı bölge halkının, seçilmişlerin yanında olduklarını belirten PSAKD Genel Merkezi, başta CHP olmak üzere bütün muhalif partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine HDP ile dayanışma çağrısı yaptı.

Diyarbakır, Van ve Mardin’de yaşanan kayyumlara gerekli tepkinin verilmemesi halinde diğer bölgelerde de aynı şeylerinin yaşanılacağı kaydedilen açıklamada, mücadele çağrısında bulunularak, “Yaşanan bu hukuksuzluğa karşı bölge halkı ve HDP ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz ve halk iradesinin hiçe sayılarak Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasını protesto ediyoruz. Halk iradesi gasp edilemez!” denildi.

Kaynak: PİRHA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız