Güncel

“Real işçilerinin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Çoğunluğunu iflas gösterip kapanan Real mağduru işiçilerin oluşturduğu, Tez- Koop- İş Sendikası üyeleri Kartal’daki Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Çoğunluğunu iflas gösterip kapanan Real mağduru işiçilerin ol

20 Kasım 2017 Saat: 02:51
“Real işçilerinin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz"
“Real işçilerinin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Sendika yönetici ve üyeleri E-5 yanyoldan adliyenin arkasına kadar yürüdü. Yol boyunca Real işçisinin hakları ve dayanışma ile ilgili sloganlar  atıldı.

Adliyenin arka girişinde, Tez- Koop- İş Sendikası genel yönetim kurulu adına, genel örgütlenme sekreteri Çağdaş Duyar basın açıklamasını okudu. Tez- Koop- İş Sendikası  genel merkez genel yürütme kurulu üyesi ve İstanbul 4 nolu şube başkanı Cemal Kement, 1 nolu şube başkanı Nejla Önder, Gebze Şube Başkanı Engin Şimşek de Duyar’ın yanında hazır bulundu. Belediye İş Sendikası genel başkan danışmanı Hüseyin Durmaz da eyleme destek verdi.

Sendikalarının yetkili olduğu Beğendik grubuna ait Real hipermarket zincirinde, temmuz sonunda iflas işlemlerinin başlatılıp, işçilerin haklarının ödenmediğini anımsatan Çağdaş Duyar, sık sık sloganlar nedeniyle ara verdiği konuşmasında özetle şöyle dedi:

“ Real, Metrodan alındığında 12 mağazası vardı, Gebze açılınca 13’e çıktı. O tarihte çalışan işçi sayısı 1720 idi. İşverenle   01.01.2016- 31.12.2017 arası geçerli olan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladık. 17.08.2017 tarihinde bakanlık kayıtlarına göre çalışan sayısı 450’dir, bunlardan 313’ü sendikamız üyesidir. “

Tez- Koop- İş Sendikası ve Türk-İş nezdinde işveren ve hükümetle görüşmelerinde, kıdem tazminatı alacaklarının her şeyin önünde tutulma taleplerini anlatan Duyar, uluslararası dayanışma çağrısı yaptıklarını da söylerken, “Real işçilerinin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

“Direne direne kazanacağız”, “ Real işçisi yalnız değildir” gibi geleneksel sloganların yanında, Beğendik patronuna yönelik “ Vur vur inlesin/ Hacı Duran dinlesin” sloganı da atıldı.  İşçiler başkanın teşekkür konuşmasının ardından, sessizce dağıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız