Güncel

Rusya, Avrupa’ya 115 dolara sattığı doğalgazı Türkiye’ye 250 dolara satıyor

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Rusya’nın Avrupa ülkelerine bir metreküp doğalgazı 115-120 dolar civarında satarken, Türkiye’ye neden 250-280 dolar aralığında sattığını sordu.

21 Şubat 2020 Saat: 15:23
Rusya, Avrupa’ya 115 dolara sattığı doğalgazı Türkiye’ye 250 dolara satıyor
Rusya, Avrupa’ya 115 dolara sattığı doğalgazı Türkiye’ye 250 dolara satıyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Rusya’nın Avrupa ülkelerine bir metreküp doğalgazı 115-120 dolar civarında satarken, Türkiye’ye neden 250-280 dolar aralığında sattığını sordu.

Evrensel’in haberine göre; konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi veren Başarır, Rusya’nın Avrupa ülkelerine bir metreküp doğalgazı 115-120 dolar civarında satarken, Türkiye’ye 250-280 dolar aralığında sattığına dikkat çekti. Başarır, “Aradaki bu ürkütücü farkın gerekçeleri nelerdir? diye sordu. Bu farklılığın Türkiye’nin doğalgaz anlaşmalarını petrol fiyatlarına dayalı ve uzun vadeli anlaşmalar yapmasından kaynaklandığını ifade eden Başarır, “Doğalgaz alımında Avrupa ülkeleri kısa dönemli petrol endeksli araştırmalara yönelirken, Türkiye neden uzun vadeli petrol endeksli araştırmalar yapmaktadır?” dedi.

“Daha ucuz doğalgaz için ne yapmaktasınız?”

Temin edilen doğalgaz fiyatının yüksekliği sebebiyle çoğu vatandaşın faturasını ödemekte zorlandığı ve bu sebepten doğalgazların kesildiğini belirten Başarır, “Ekonominin dibe çöktüğü ülkemizde, halkımıza daha ucuz doğalgaz faturaları yansıtmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?” diye sordu.

Akkuyu’da inşa edilen ve tamamı Rus Devlet Şirketi’ne ait olan nükleer santralden elde edilecek elektriğin de Avrupa ülkelerinden daha pahalıya alınmasını, bu konuda 15 yıl alım garantisi vermesini ve bunun Rusya’ya bağımlılığı arttırdığını söyleyen Başarır “Enerji yönünden bir tek ülkeye bu denli bağımlı olmak ileride tehlikeli sonuçlar doğurmaz mı?” diye sordu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız