Güncel

Sağlık çalışanlarından protesto... Aç kalmak istemiyoruz

SES Aksaray Şube üyeleri Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi’nde çalışma koşullarının ağırlığını ve yemeklerin sağlıksız olmasını protesto etti.

1 Aralık 2017 Saat: 09:15
Sağlık çalışanlarından protesto... Aç kalmak istemiyoruz
Sağlık çalışanlarından protesto... Aç kalmak istemiyoruz

SES Aksaray Şube üyeleri Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi’nde çalışma koşullarının ağırlığını ve yemeklerin sağlıksız olmasını protesto etti. Sağlık çalışanları hastane yönetimine, “Baskıcı ve ayrımcı tutumdan vazgeçin” çağrısında bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şube üyeleri İstanbul Tıp Fakültesi’nde çalışma koşullarının ağırlığına ve çıkan yemeklerin sağlıksız olmasına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada konuşan SES Aksaray Kadın Sekreteri Aynur Gürcan, hastane yönetiminin yandaş sendika Sağlık Sen’e alan açtığı, buna karşın SES’in eylem ve etkinliklerinin “yasa dışı” ilan edilerek özel güvenlik ve polise hedef gösterildiğini belirtti.

İstanbul Tıp Fakültesi çalışanlarının ücretsiz yemek yedikleri yemekhanenin geçen dönemlerde et hırsızlığı ve besin zehirlenmesiyle gündeme geldiğini hatırlayan Gürcan, konuya ilişkin yürütülen soruşturmaların kapatıldığını, açılan davanın laboratuvar sonuçları olmasına rağmen reddedildiğini belirtti.

Emeğimizin karşılığını alamıyoruz
“Sağlık emekçileri, her gün daha yoğun çalışıp, daha fazla hasta bakıyor olmamıza rağmen bir türlü emeğinin karşılığını alamamaktalar” diyen Gürcan, hastanenin zarar ettiği gerekçesiyle performans ücretlerinin 5-6 kuruş gibi rakamlarla ödenmek istendiğini söyledi. Ekonomik olarak geçinemeyen hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarının bu nedenle istifa ettiğini belirten Gürcan, “Personel eksikliği ve yoğun çalışma koşulları nedeniyle hastalandığımız zaman rapor alamıyoruz, izinlerimizi istediğimiz zaman istediğimiz süre boyunca kullanamıyoruz, tükeniyoruz. Bir de bunun yanında fiziksel ve psikolojik şiddete uğruyoruz” diye konuştu.
‘Baskıcı ve ayrımcı tutumdan vazgeçin’
Gürcan, sağlık çalışanlarının taleplerini şöyle sıraladı:“Sendikamız yöneticilerine dönük baskı ve ayrımcı tutumdan biran önce vazgeçilmelidir. Hastane yemekhanesinde yemek hizmetleri konusunda sendikamız temsilcisinin de olduğu inceleme ve araştırma yapmalı, şartnameye aykırı durumlar tespit edilip gerekli işlem yapılmalıdır. Personele verilen yemek miktarı şartnameye uygun hale getirilmelidir. Performans ödemelerinde özellikle birim çalışanlarına ve diğer çalışanlara emeklerinin karşılığı ödenmelidir.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız