Güncel

Sakarya'da grev ve açlık grevindeki işçiler destek bekliyor

Sakarya’da Başkurt Fabrikası işçileri, asgari ücret zammının ücretlerine yansıtılması ve mobbingin son bulması için bir haftadır açlık grevi yapıyor.

23 Mayıs 2016 Saat: 12:19
Sakarya'da grev ve açlık grevindeki işçiler destek bekliyor
Sakarya'da grev ve açlık grevindeki işçiler destek bekliyor

Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Başkurt Fabrikası’nda, asgari ücret zamlarını alamayan Çelik-İş Sendikası üyesi 105 işçi, 29 Mart’tan beri grevi yapıyor. Grevde olumlu bir gelişme yaşanmaması üzerine işçilerden 25’i bir hafta önce açlık grevine başladı. Kamuoyundaki duyarsızlıktan ve seslerini duyuramamaktan yakınan işçiler, “Hakkımızı alana dek eylemi sürdüreceğiz” diyor.

3 yıl önce sendikanın fabrikaya girdiğini, 3 yıllık sözleşme yapıldığını, sözleşmenin  2015 yılı sonunda bittiğini, yeni sözleşme görüşmelerinin başladığını,bu süreçte asgari ücretin artışıyla birlikte işverenle aralarında anlaşmazlık çıktığını, işveren bu zammı vermek istemediğini,istediğimiz rakamların organize sanayideki diğer fabrikalarda olan rakamlar, hatta daha da düşük olduğunu, buna karşın patronun  yanaşmadığını,100 kadar işçinin ortak kararıyla grev haklarını kullandıklarını, 29 Mart’ta greve çıktıklarını ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını vurguladı.

o günden bu yana bir ilerleme kaydedemedik.

Greve çıkmadan bir gün önce 25 işçinin işe girişi yapıldığını, fason iş yaptırmaya çalışıldığını dile getiren işçiler,mobbing uygulamalarının kalkmasını,asgari ücrete yapılan zamların ücretlerine yansımasını istediklerini dile getiren işçiler, bir haftadır açlık grevi yaptıklarını vurguladılar. İşçiler, haklı olmalarına ve eylem yapmalarına rağmen seslerini duyumadıklarını da dile getirdiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız