Güncel

Sakaryalı kadınlar, güvencesizliğe karşı buluştu

Sakarya'da kadınlar 'Eşitsizliğe, şiddete, savaşa ve güvencesizliğe karşı, yaşasın kadın dayanışması' sloganıyla bir araya geldi.

13 Mart 2017 Saat: 00:23
Sakaryalı kadınlar, güvencesizliğe karşı buluştu
Sakaryalı kadınlar, güvencesizliğe karşı buluştu

Sakarya'da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Ekmek ve Gül Okurları ve Sakarya Kadın Platformunun ortak çağrısıyla bir araya geldi. Evrensel Gazetesi Kocaeli İl Temsilcisi Arzu Erkan'ın da katıldığı etkinlikte kadınlar 8 Mart’ı ve referandumu konuştu. 

“Eşitsizliğe, şiddete, savaşa ve güvencesizliğe karşı, yaşasın kadın dayanışması!'' sloganıyla biraraya gelen kadınlara Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Yüksel Coşkun, seslendi. Açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerine dikkat çeken Coşkun, kadınların bir araya gelmek için daha çok sebepleri olduğunu dile getirerek, “Hangi koşullarda olursa olsun direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Evrensel Gazetesi Kocaeli İl Temsilcisi Arzu Erkan da, 7 Mart'ta 8 Mart kutlamasına giderken gerçekleşen otobüs kazasında hayatını kaybeden Tük-Metal üyesi 7 kadın işçiyi anarak konuşmasına başladı. Türkiye’de çalışan kadınların yüzde 54’ünün kayıt dışı olduğunu belirten Erkan, kadın işçilerin çalışma koşullarına ve ücret eşitsizliğine dikkat çekti. Referanduma gittiğimiz koşullarda kadınların mücadelesinin öneminden bahseden Erkan, tüm kadınları Hayır'ın bir parçası olmaya çağırdı. (Kaynak: Sakarya/EVRENSEL)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız