Güncel

Samsun’da İstiklal İlkokulu “ Umut ol” projesi başlattı

Samsun’da İstiklal İlkokulu “ Umut ol” projesi başlattı.

19 Mart 2018 Saat: 16:58
Samsun’da İstiklal İlkokulu “ Umut ol” projesi başlattı
Samsun’da İstiklal İlkokulu “ Umut ol” projesi başlattı

Samsun’da İstiklal İlkokulu’nca başlatılan “Umut Ol” projesine tüm okul öğretmenleri ve velilerde destek verince kampanya çığ gibi büyüdü.

Başlatılan kampanya çerçevesinde her hafta öğretmen ve veliler Lösam Derneğini ziyaret edecek.  Ziyaret ilik nakli olan hastalar ziyaret edilerek ilik nakli ve donör olma konusunda farkındalık yaratmak ve hasta ve yakınlarına maddi ve manevi destekler vermek amacıyla gerçekleştirildi.

DERNEK FAALİYETLERİ ANLATILDI

İlk ziyareti 1-D sınıf öğretmeni İlknur Yeşilyurt ve 4-A sınıf öğretmeni Muazzez Ata Güçtaş velileri ile gerçekleştirdi. Aynı zamanda okul müdürü Bahtiyar Tozlu ve projeyi hazırlayan öğretmenlerden Osman Süzen ve Tuncer Yeşilyurt gruba eşlik etti. Lösam Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk ziyarette bulunan gruba dernek faaliyetlerini anlattı.

SORUNLARINA YARDIMCI OLUNACAK

Öztürk, ziyarette hasta yakınlarına aynı zamanda donör olma konusunda misafirleri bilgilendirdi. Lösam derneğinde ilik nakli olan 11 ailenin kaldığı ve bu ailelerin barınma sorununa yardımcı olunduğu belirtti.

Donör olabilmek için Kızılay’a 3 tüp kan vermenin yeterli olduğu ve ilik naklinin de kan vererek gerçekleştiği belirtildi. Halkımızın kemik iliğinden alınan kanla nakil olunduğu yanılgısının önüne geçmeye çalışılması konusunda gelen misafirler bilgilendirildi.

Kaynak:AMİSOS HABER/Samsun

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız