Güncel

Sarp Kuray tahliye edildi ve ilk sözü ne oldu...

'Anayasal düzeni zorla değiştirmek' suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan Sarp Kuray, özgürlüğüne kavuştu.

28 Kasım 2016 Saat: 14:10
Sarp Kuray tahliye edildi ve ilk sözü ne oldu...
Sarp Kuray tahliye edildi ve ilk sözü ne oldu...

'Anayasal düzeni zorla değiştirmek' suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan Sarp Kuray, özgürlüğüne kavuştu. Kuray'ı yakınları, arkadaşları ve çok sayıda kişi Edirne F Tipi Cezaevi kapısında karşıladı.

68 kuşağının tanınmış simalarından, '16 Haziran örgütü'nü kurduğu iddiasıyla "Anayasal düzeni zorla değiştirmek" suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan Sarp Kuray, özgürlüğüne kavuştu.

Kuray,"8 yıl önce cezaevine girerken size söz vermiştim. Devrimci giriyorum, devrimci çıkacağım.Size layık çıktığımı bilmenizi isterim. Bizi hiç bir kuvvet ne zorbalık, ne batakçı gericilik eğdiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz" dedi.

SARP KURAY KİMDİR?

Dev-Genç kurucularından 71 yaşındaki Sarp Kuray, Sinop Boyabat’ta doğdu. Babası Ankara eski Valisi Enver Kuray, dayısı Yassıada yargılamaları savcısı Ömer Egesel’dir. A.Ü. Hukuk Fakültesi’ne, daha sonra da Deniz Harp Okulu’na girdi, bu okulu 1965’te bitirdi. Denizci teğmen olarak arkadaşları ile “Mustafa Kemal’in Harbiyelileri” başlıklı bildiriyi yazdıkları için soruşturmaya uğradı. 68 kuşağının tanınmış simalarından olan Kuray, devrimci gençliğin anti-emperyalist gösterilerine asker içinden verilen desteğin simgelerinden oldu. 12 Mart askeri darbesi döneminde tutuklanarak Deniz Subayları davasından yargılandı. Müebbet hapse çarptırıldı. 1975’te özel afla serbest kaldı. Kuray kesinleşen cezası nedeniyle yeniden hapse girmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız