Siyaset

Savcı çağırdı HDP’li milletvekilleri gitmedi

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ifadeye çağrılan ilk vekiller Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım ve Ayhan Bilgen oldu.

23 Haziran 2016 Saat: 10:46
Savcı çağırdı HDP’li milletvekilleri gitmedi
Savcı çağırdı HDP’li milletvekilleri gitmedi

Dokunulmazlıkların kaldırılmasınının ardından savcılıklar tarafından ifadeye çağrılan ilk isimler, HDP’li Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım ve Ayhan Bilgen oldu.

Muş Başsavcılığı’nın özel kalemi tarafından telefonla aranarak ifadeye çağrılan Özkan ve Yıldırım, ifade vermeye gelmeyeceklerini bildirdi. HDP’li Özkan telefondaki kişiye böyle bir usul olmadığını belirterek ifade vermeye gelmeyeceğini iletti. Özkan, “Süreci izleyeceğiz. 5 ayrı fezlekem var. Beni hangi fezleke gerekçesiyle ifadeye çağırdıklarını da söylemediler” dedi. Yıldırım da önceki gün Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın yanında bulunduğu sırada savcılığın kaleminden aranarak ifadeye çağrıldığını söyledi. Gözaltına alınmayı bekleyip beklemedikleri sorusuna da yanıt veren Çelik, “Gözaltına alınır mıyız, yoksa zorla mı götürülürüz şu anda buna ilişkin bir yorum yapmak mümkün değil. Hükümet çevreleri hep kaçtığımızı ya da kaçacağımızı söylüyor. Şu anda Muş’tayım ve Muş’ta bile adresimi değiştirmeyeceğim. Kaçmıyoruz ve kaçmamızı gerektiren de bir durum yok. Çünkü biz hukukun işletilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun için de bulunduğumuz yerde bekliyoruz” dedi.

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen de Kars’ta gerçekleşen bir seçim mitingi gerekçe gösterilerek “2911 sayılı kanuna muhalefet”gerekçesiyle hazırlanan fezleke kapsamında ifadeye çağrıldı. Bilgen, Kars Başsavcılığı’nın talimatıyla Ankara Başsavcılığı’na bu konuda ifade vermeye çağrıldı. Ancak Bilgen, ifadeye gitmeyeceğini belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız