Güncel

"Seçim Çalışmalarımız Engellenemeyecek, İsrafı Anlatmaya Devam Edeceğiz!...İsrafı anlatmak, hakaret değildir "

‘Demokrasi Kazanacak’ kampanyası kapsamında açılan stantta bulunan ‘Bir aşk hikayesi dediler, talan hikayesi çıktı’ yazılı afişe polisler el koydu.

18 Haziran 2019 Saat: 16:05
"Seçim Çalışmalarımız Engellenemeyecek, İsrafı Anlatmaya Devam Edeceğiz!...İsrafı anlatmak, hakaret değildir "
"Seçim Çalışmalarımız Engellenemeyecek, İsrafı Anlatmaya Devam Edeceğiz!...İsrafı anlatmak, hakaret değildir "

İSTANBUL-İstanbul Kadıköy’de yürütülen Demokrasi Kazanacak kampanyasına ikinci defa Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasından soruşturma açıldı.

Söğütlüçeşme Metrobüs durağında açtıkları stantlar önünde bildiri dağıtan kampanya gönüllülerinin yanına gelen polis, “Bir aşk hikayesi dediler, talan hikayesi çıktı” yazan ve alt kısmında daha önce de dağıtılan israf faturası görselinin yer aldığı afişe el koydu. “Bir aşk hikâyesi dediler talan hikâyesi çıktı” cümlesinin Cumhurbaşkanı’na hakaret ifade ettiğini ileri süren polislerin stanttaki dört kişinin kimlik bilgilerini aldı ve bu suçtan soruşturma açıldığını belirtti.

Başta iskele meydanı ve Söğütlüşme olmak üzere kurulan standlar ve dağıtılan bildirilerle Kadıköy’de aktif bir şekilde faaliyet yürüten “Demokrasi Kazanacak” gönüllüleri daha önce de dağıttıkları israf faturasından dolayı yine “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla ifadeye götürülmüşlerdi. Engellemelerin keyfi olduğuna dikkat çeken gönüllüler, engellemelere rağmen geri adım atmadan çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Seçim Çalışmalarımız Engellenemeyecek, İsrafı Anlatmaya Devam Edeceğiz!

Söğütlüçeşme bildiri dağıtımımızda “Bir aşk hikayesi dediler, talan hikayesi çıktı” yazılı roll-upımıza polis el koymuştur ve arkadaşlarımıza Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açıldığı bildirilmiştir. 6 Mayıs halkın iradesine gerçekleştirilen darbeden bugüne sokakta aralıksız seçim çalışması yürüten Demokrasi Kazanacak İnisiyatifi üyeleri daha öncede Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 4 arkadaşımız ifadeye çağrılmış ve bildirilere el konulmuştu. Bugünde benzer bir şekilde çalışma materyaline keyfi bir uygulama ile el konulmuştur.

23 Haziran seçimlerine günler kala bu hukuksuz uygulamayı kınıyoruz. Seçim çalışmamıza yapılan müdahaleler bizleri engelleyemeyecektir. Halkın parasının nasıl yandaş kurumlara aktarıldığını israf faturalarımızla anlatmaya devam edeceğiz.

İsrafı anlatmak, hakaret değildir !

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız