Teknoloji

SEDAŞ akıllı şebekesini muhtarlara tanıttı

SEDAŞ akıllı şebeke olarak projelendirdiği Türkiye’nin en büyük SCADA projesinin kapılarını Sakaryalı Muhtarlar Derneği üyelerine açarak, bilgilendirme yaptı.

29 Aralık 2015 Saat: 10:11
SEDAŞ akıllı şebekesini muhtarlara tanıttı
SEDAŞ akıllı şebekesini muhtarlara tanıttı

SEDAŞ akıllı şebeke olarak projelendirdiği Türkiye’nin en büyük SCADA projesinin kapılarını Sakaryalı Muhtarlar Derneği üyelerine açarak, bilgilendirme yaptı. SEDAŞ Çağrı merkezinde de muhtarları ağırlayarak sorularını cevapladı.

MUHTARLAR ÇOK BEĞENDİ

Bilişim teknolojilerinden yararlanılarak elektrik şebekelerine uzaktan müdahale edilebilmesine ve şebekeye ait verilerin raporlanmasına imkân sağlayan SEDAŞ’ın 40 Milyon yatırım yaparak gerçekleştirdiği SCADA Projesinin, kumanda merkezi kapıları bu sefer Sakaryalı muhtarlara açıldı. SEDAŞ Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi ve Çağrı Merkezi yöneticisi Efsun Ergin, Sakaryalı muhtarlarla yakından ilgilenerek misafirperver bir yaklaşımla SCADA sisteminin işleyişi ve çağrı merkezinin çalışmaları hakkında çok ayrıntılı bilgiler verdiler. Aldıkları bilgiler karşısında SEDAŞ’ın yeni bir teknoloji ile gerçekleştirdiği TEDAŞ ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin de beğeni ile yerinde incelediği bu projeyi Sakaryalı Muhtarlar da çok beğendiklerini ifade ettiler.

MÜŞTERİ ÇAĞRISINI BAŞKAN KARŞILADI

Çağrı Merkezinin tanıtımı sırasında, “Alo 186” telefon hattı ile ulaşılan SEDAŞ Çağrı Merkezinde, Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Erdem,  SEDAŞ çağrı merkezi müşteri temsilcisi olarak görev yaptı ve bir müşteri çağrısını da cevapladı. SEDAŞ Çağrı merkezi yöneticisi Efsun Ergin, bir yılda 1 milyon 300 bin abonenin çağrısına özel eğitim almış müşteri temsilcileri tarafından cevap verilerek çağrı merkezinin 7/24 hizmet yaptığına dikkat çekti ve ihbarların yoğunlaştığı dönemlerde muhtarların hızla çağrı merkezine ulaşabilmeleri için muhtar telefonlarının sisteme VIP hattı olarak tanımlandığı ayrıca SEDAŞ çağrı merkezinin, ülke çapında yapılan bir yarışmada “En Genç En Yeni Çağrı Merkezi” ödülü aldığı  bilgisini de verdi. Ziyaret kapsamında öncelikli olarak SEDAŞ sorumluluk bölgelerinden gelen ihbarların kayıt altına alındığı ve saha ekiplerine yönlendirildiği çağrı merkezinin süreçleri hakkında Efsun Ergin muhtarların sorularına ayrı ayrı cevap verdi.

TEİAŞ İNDİRİCİ MERKEZLERİ VE 2500 FİDER ÇIKIŞI SÜREKLİ İZLENİYOR

SCADA Merkezinde, 2500 fider çıkışının uzaktan izlenebildiği, TEİAŞ’ın indirici merkezlerindeki kesintilerin, SEDAŞ orta gerilim dağıtım hatlarında da şebekedeki elektrik enerjisinde 34 bin 500 Volt gerilim seviyesinde oluşan kesintilerin kumanda merkezinden anında görülebildiği ve sahadaki ekiplerin en hızlı şekilde ve en doğru arıza noktalarına yönlendirilebildiği bilgileri muhtarlara aktarılırken, tüm sorularına da ayrıntılı açıklamalar getirildi.  SCADA sisteminin kesinti sürelerinin azaltılmasına ve sistemden en doğru raporların alınabilmesine imkan sağladığı bilgisi de muhtarlarla paylaşıldı.

CANLI BAĞLANTILI UYGULAMAYI İZLEDİLER

40 milyon TL’ye mal olan SCADA projesinin Türkiye’nin en büyük SCADA projesi olduğunu belirten Gökmen Hasançebi, sistem üzerinde enerji kesintilerine müdahalenin nasıl yapıldığını ve sistem kumanda merkezinde nasıl izlendiği ve müdahale edildiğini anlatırken, saha ekiplerinin trafo binalarında anlık yaptıkları arıza çalışmasını da canlı yayınla gösterdi.

SCADA’YA TAM NOT VERDİLER

Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve beraberindeki muhtarlar, bu projenin işleyişi hakkında çok değerli bilgiler aldıklarını, SEDAŞ’ın SCADA projesini beğendiklerini ve tam not verdiklerini, SEDAŞ’ın yaptığı yatırımın tüketiciler açısından ilerleyen dönemde de çok büyük faydalar sağlayacağını ve bunu yerinde görmekten mutluluk duyduklarını, yapılan bu ziyaretten de bu nedenlerle çok memnun kaldıklarını sözlerine eklediler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız