Güncel

Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz gözaltına alındı

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz gözaltına alındı.

21 Ekim 2019 Saat: 11:33
Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz gözaltına alındı
Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından biri görevden alınan 3 HDP'li belediye eş başkanına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, gözaltına alındı.

KOCAKÖY BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesi'nde, bu sabah saatlerinde, polis ekiplerinin başlattığı arama çalışmaları sürdürülürken, haklarında gözaltı kararı çıkarılan Belediye Başkanı HDP'li Eylem Nazlıer ile 2 belediye çalışanı gözaltına alındı. Nazlıer ve 2 çalışanın emniyette sorgulandığı belirtildi.

AVUKATI AÇIKLADI

Mızraklı'nın gözaltına alındığını avukatı Mehmet Emin Aktar da Twitter hesabından açıkladı. Aktar, Mızraklı'ya yönelik suçlamanın "yürütülen bir soruşturma" olduğunu belirtti.

[Haber görseli]

YÜZDE 60’DAN FAZLA OY ALMIŞLARDI

Selçuk Mızraklı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’den yüzde 62 oy oranıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Mızraklı, 19 Ağustos 2019 tarihinde ise İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmıştı. Keziban Yılmaz ise yüzde 66 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.

 Diyarbakır’da gözaltına alınan 4 belediye eşbaşkanın soruşturma dosyasında kısıtlılık kararı getirildi. 

GÖZALTINA ALINAN EŞBAŞKANLARIN DOSYASINDA KISITLAMA KARARI

Öte yandan Diyarbakır’da sabah saatlerinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in soruşturma dosyasında kısıtlılık kararı getirildi. 
Kısıtlılık kararı nedeniyle gözaltına alınan belediye eşbaşkanlarının ne ile suçlandığı öğrenilmezken, eşbaşkanların aynı dosya kapsamında mı yoksa ayrı ayrı soruşturma kapsamında mı gözaltına alındığına dair bilgi edinilemedi. 
MIZRAKLI VE NAZLIER JANDARMADA TUTULUYOR 
Gözaltına alınan eşbaşkanlardan Selçuk Mızraklı ve Rojda Nazlıer, İl Jandarma Komutanlığında, Keziban Yılmaz ve Orhan Ayaz’ın ise İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız