Güncel

Selma Gürkan: Emekçiye 1 lirayı çok görenler, S-400’e milyar dolarlar aktarıyor

İzmir Selçuk’ta düzenlenen 17. Gençlik Yaz Kampında gençlerle buluşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'dan S-400 yorumu: S-400 değil, barışçıl politika.

16 Temmuz 2019 Saat: 08:42
Selma Gürkan: Emekçiye 1 lirayı çok görenler, S-400’e milyar dolarlar aktarıyor
Selma Gürkan: Emekçiye 1 lirayı çok görenler, S-400’e milyar dolarlar aktarıyor

Evrensel'in haberine göre, Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatı devam ederken ABD ile gerilim de artıyor. Yaşanan gerilimi değerlendiren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, S-400’lerin savunma ihtiyaçları nedeniyle değil, yayılmacı dış politika nedeniyle alındığını söyledi. Türkiye’de yaşanan ekonomik krize de değinen Gürkan, savunma sanayisine milyar dolar aktarıldığının ancak buna karşın işçilere 1 liranın çok görüldüğünü söyledi.

"S-400’LER YAYILMACI DIŞ POLİTİKANIN İHTİYACIDIR"

İzmir Selçuk’ta düzenlenen 17. Gençlik Yaz Kampında gençlerle buluşan Gürkan, S-400’lere ilişkin Evrensel’e değerlendirmelerde bulundu. S-400’leri yalnızca bir savunma sistemi olarak ele almanın doğru olmayacağına dikkat çeken Gürkan, “Bunun iktisadi boyutu var, Türkiye’nin dış politikasıyla alakası var. İşçi ve emekçilere yapılması gereken harcamalarla S-400 harcamalarının kıyaslanması gerek” dedi.

AKP iktidarınca S-400 alımının savunma ihtiyaçları ile gerekçelendirildiğine dikkat çeken Gürkan, “Ancak bu alım, Türkiye’nin dış politikasını değerlendirdiğimizde yayılmacı, çatışmacı ve savaşçı dış politikasının sonucudur” dedi. Savunma sanayisine yapılan milyarlık yatırımın işçi ve emekçilere faturasına da dikkat çeken EMEP Genel Başkanı Gürkan, “Türkiye’nin içine girdiği ekonomik krizi düşünürsek işçi emekçilere bir lira bile çok görülüyor. TÜPRAŞ sözleşmesinin nasıl baltalandığını biliyoruz. Böylesi bir dönemde Türkiye’nin milyarlarca dolarlık bir yatırımı silahlanmaya yapmış olması iktisadi bir açıdan bir problemdir” dedi.

"S-400 DEĞİL BARIŞÇIL POLİTİKA..."

Hükümetin iddialarının aksine; S-400 alımının Türkiye’yi dış politikada bağımlı hale getirdiğine de dikkat çeken Gürkan, şöyle devam etti: “AKP iktidarı esasında dış politikada ABD ve Rusya’nın bölgedeki güç çatışmasından faydalanarak kendisine güç sağlayan bir politika izlemeye çalıştı. Türkiye’nin S-400’lere ihtiyacı yok. Türkiye’nin bölge halklarıyla dayanışma ve dostluğa dayanan barışçıl bir dış politikaya ihtiyacı var. Böyle bir dış politika uyguladığında zaten savunma sistemlerine gerek kalmayacaktır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız