Güncel

Sendikal hakka saldırı yargıdan döndü

Matematik öğretmeni Halit Beyaz’a, görev yaptığı okulun WhatsApp grubundan Eğitim Sen’in haberini paylaştığı gerekçesiyle verilen kınama cezası sendikal özgürlüğün ihlali sayıldı.

1 Aralık 2018 Saat: 08:48
Sendikal hakka saldırı yargıdan döndü
Sendikal hakka saldırı yargıdan döndü

Şanlıurfa 2’nci İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda, “Davacının üyesi olduğu sendikanın internet sitesinde yer alan haber başlığını paylaşmasının cezalandırılması, Anayasa’nın 53’üncü maddesinin ihlâli sonucunu doğurur” denildi.

Şanlıurfa Viranşehir’de bulunan Göl Ortaokulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapan Halit Beyaz, üyesi olduğu Eğitim Sen’in internet sitesinde yer alan bir haberi okulun WhatsApp grubundan yorumsuz olarak paylaştı. Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin de olduğu gruba atılan haber, “Siyasi ve ideolojik propaganda” yapıldığı gerekçesiyle MEB’e şikâyet edildi. Şikâyetin ulaştığı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik kararıyla öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Okul yönetimiyle uyuşmazlık...
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettişlerin soruşturması sonucunda Beyaz’a “devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak” şekilde hareket ettiği iddiasıyla kınama cezası verildi. Beyaz’ın üyesi olduğu Eğitim Sen, kınama cezasını yargıya taşıdı. Davanın görüldüğü Şanlıurfa 2’nci İdare Mahkemesi, Beyaz ile okul yönetimi arasında uyuşmazlık olduğunu belirleyerek Whatsapp grubuna atılan mesajın okul müdürünün gönderdiği bir mesaja karşılık atıldığı değerlendirmesinde bulundu.
Mahkeme, cezalandırmanın Anayasa’ya aykırı olduğuna karar verdi. Mahkeme sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkının Anayasa’nın 53’üncü maddesi ile güvence altına alındığına vurgu yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız