Güncel

Sendikaya üye oldukları için işten atıldılar

Bir mobilya fabrikasında çıkarılan işçiler iddiaya göre sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşlerinden olan 9 işçiye destek ise yine işçi arkadaşlarından geldi.

30 Mart 2016 Saat: 00:51
Sendikaya üye oldukları için işten atıldılar
Sendikaya üye oldukları için işten atıldılar

Destek oldular

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan işçiler iddiaya göre Disk'e bağlı Tümka İş Sendikasına üye oldu. 250 işçi daha iyi şartlarda çalışmak için üye olurken, işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldı. İşçilerin sendikalı olduğunu öğrenen firma sahibi işçileri işten çıkardı. Öğlen saatlerinde fabrikaya giden 9 işçi arkadaşlarının desteğiyle karşılaştı. Öğle yemeğine girmeyen fabrika işçileri "susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı.

Hakkımızı arayacağız

İşten çıkarıldıkları için son derece üzgün olduklarını söyleyen işçiler, "Daha iyi şartlarda ve koşullarda çalışmak için sendikalı olduk fakat işten çıkarıldık. Evimize ekmek ne götüreceğiz" dedi. Tümka İş Sendikası Genel Sekreteri Muammer Çifçiler, işten çıkarılan 9 işçiye destek olmak için sabah saatlerinde Eskişehir'e geldiklerini belirterek, "Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. İnsanların ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay değil" diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız